Ile kosztuje życie...
- mała_czarna
Re: Ile kosztuje życie...
Oo placków ziemniaczanych i frytek to my możemy zjeść hurtowe ilości
Ja też lubię ziemniaki, szczególnie w formie kopytek, pyz itp. Szkoda tylko, że przygotowanie ich jest takie brudzace, bardzo mnie to zniecheca:)
Piszecie o tych plackach a ja nie pamietam kiedy ostatnio robilam. Chyba ostatniej jesieni. Gdyby nie dzieci i mąż ze smazonych rzeczy mogłabym jesc tylko podgrzane pierogi i kopytka. Wszelkie tłuste rzeczy jem z lenistwa aby nie robić sobie osobnych posilkow.
Ja kluski, kopytka itp.bardzo lubie, ale jak mamy ze 3-4 razy do roku to max...
Uwielbiam pierogi ruskie i te moglabym jesc na tony...
Placki tez mega lubie, ale jak zjem 4-5 (takiej wielkosci, ze 4 wchodza mi na jedno smazenie na patelni) to tez max, bo zaczyna mnie po nich mdlic z nadmiaru tluszczu...
Frytki tez lubie bardzo, ale tez nie jestem w stanie duzo zjesc... zazwyczaj robimy do stekow...
Najczesciej z ziemniakow u nas sa gotowane, w pierogach i pieczone, w innych formach to czasem...
Kiedys szlo wiecej, teraz jemy czesciej niz kiedys ryz, szpecle i kasze, wiec sie wyrownalo...
Uwielbiam pierogi ruskie i te moglabym jesc na tony...
Placki tez mega lubie, ale jak zjem 4-5 (takiej wielkosci, ze 4 wchodza mi na jedno smazenie na patelni) to tez max, bo zaczyna mnie po nich mdlic z nadmiaru tluszczu...
Frytki tez lubie bardzo, ale tez nie jestem w stanie duzo zjesc... zazwyczaj robimy do stekow...
Najczesciej z ziemniakow u nas sa gotowane, w pierogach i pieczone, w innych formach to czasem...
Kiedys szlo wiecej, teraz jemy czesciej niz kiedys ryz, szpecle i kasze, wiec sie wyrownalo...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
+1Katherina pisze:Mnie też, ja 10kg ziemniaków to pewnie w pół roku przerobię 4 kostki masła pewnie w kwartał.
Ja wszystkie tłuszcze trzymam w lodówce.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
15?!Sofii pisze:KarLa, czyli jak mnie kiedyś odwiedzisz to zrobię zapas alko i ziemniaków
Ja we wtorek robiłam placki. Na pierwsze była zupa więc w zasadzie zrobiłam je jako zachciankę dla siebie. Miałam 1200 g ziemniaków i z tyłu zrobiłam. Zjadłam ok 80% tego co zrobiłam, resztę Antek ja placków potrafię zjeść 15. Jestem na nie strasznie zachłanna. I do tego tona śmietany... Ale sobie narobiłam ochoty.
Ja zjem 2. Mój mąż 3
Ziemniaków nie kupuję prawie wcale.
Takie rzeczy jak naleśniki, frytki i placki ziemniaczane to ja nie mam do nich końca
Ale ogólnie to u nas idzie mało ziemniaków, myślę że z 5 kg na pół roku.
Ale ogólnie to u nas idzie mało ziemniaków, myślę że z 5 kg na pół roku.
Bataty takie jak Itzal robi na obiad to czasem robimy na kolację. Niestety cena babatów odstrasza.
My teraz jemy obiad z mojej pracy. Trochę nam rachunki zmalały. Mąż twierdzi (to on robi zakupy), że decyzja się opłaciła.
My teraz jemy obiad z mojej pracy. Trochę nam rachunki zmalały. Mąż twierdzi (to on robi zakupy), że decyzja się opłaciła.
Na 3 osoby zrobiłam frytki z 3 batatów, kupowałam po 9,99 zł za kg. Trzy sztuki nie ważyły nawet kilograma, myślę że ok. 700 g. To nie jest jakaś zabójcza cena
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
No dla mnie to dużo. Ale każdy ma inne zarobki
Batata staramy się kupować jak jest w promocji
Batata staramy się kupować jak jest w promocji
- mała_czarna
Wszystko zależy od tego ile się je my jemy frytki w hurtowych ilościach więc jakbym miała zapłacić za koło 15-20zl za same fryty to już dla mnie jest dużo.Necia pisze:To nie jest jakaś zabójcza cena
Pewnie to zal3zy od wielkości, ale u nas sam K zje 3-4meg pisze: ↑28 paź 2019, 9:3815?!Sofii pisze:KarLa, czyli jak mnie kiedyś odwiedzisz to zrobię zapas alko i ziemniaków
Ja we wtorek robiłam placki. Na pierwsze była zupa więc w zasadzie zrobiłam je jako zachciankę dla siebie. Miałam 1200 g ziemniaków i z tyłu zrobiłam. Zjadłam ok 80% tego co zrobiłam, resztę Antek ja placków potrafię zjeść 15. Jestem na nie strasznie zachłanna. I do tego tona śmietany... Ale sobie narobiłam ochoty.
Ja zjem 2. Mój mąż 3
Ziemniaków nie kupuję prawie wcale.
My za batatami nie przepadamy, ale za frytkami x ziemniaków już tak:)
Przez Was kupiłam bataty
Necia, my ma kolacje jemy głównie kanapki. Więc podejrzewam, że jest taniej
Nutella, wielkość taka hmm taki mniej wiecej. Ciut mniejszy. Więcej niż dwóch nie wcisnę
Nutella, wielkość taka hmm taki mniej wiecej. Ciut mniejszy. Więcej niż dwóch nie wcisnę