tak, dostawa przyczynia się do znanego wszystkim syfu w Biedronce.
Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Mięso podrożało 
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Pod koniec listopada miałam się chwalić, jak to świetnie zarządzałam finansami. A później wrócił mój mąż, "kupiłem olej i filtry", "zamówiłem węgiel", "karma dla psa się skończyła", "kupiłem nową antenę i uchwyt na telefon, może kiedyś się przyda", itp. i cały mój piękny plan poszedł się...
Ale przynajmniej wiem, kto jest winien
Ale przynajmniej wiem, kto jest winien

ja mocno skroiłam wydatki na jedzenie i alkohol odkąd jestem na diecie
za to nadrabiam tymi wszystkimi świątecznymi pierdołami, więc w sumie nie mam z czego być dumna

Tez jestem z siebie dumna bo w tym tyg zrobilam tylko naprawde drobne zakupy spozywcze i wydalam tylko 120zł i nie potrzebuje nic na dzis i chyba jutro
Zamówiłam zakupy w Tesco (choć Tesco upadło w moim mieście).
Dowożą do mnie z Bielska Białej
W linii prostej 40 km.
Dowożą do mnie z Bielska Białej
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Misiaq, to ja mam obserwację, że masz taniego dentystę (jeżeli to 150 to za plombę) i taniego ginekologa
Ale domyślam się, że sumarycznie boli.

Racja przepraszam, źle napisałam - 190. U mojego plomba to 250-350 i z tego co wiem to norma u mnie w mieście. Latem wydałam majątek, ale tak to jest jak się 3 lata nie było na kontroli. Fajnie, że macie taki rabat.
A co do ginekologa - myślałam, że 260 u mojego za USG + cytologia to dużo, ale Twoje 420 u tego poprzedniego to już gruba przesada!
A co do ginekologa - myślałam, że 260 u mojego za USG + cytologia to dużo, ale Twoje 420 u tego poprzedniego to już gruba przesada!
Ja u mojego gina płacę 200zl za wizytę. Cytologia dodatkowo chyba 50 zł, ale.to staram się w EnelMedzie zrobić.
My za plombę u dentysty płacimy 150 zł. Nie wiem ile biorą normalnie, bo to znajoma dentystka (i jej córki ) do której rodzina S i teraz też ja chodzimy po sąsiedzku od 30 lat co najmniej.
Ginekologa mam na NFZ a w razie potrzeby na cito - 120 za wizytę, 150 z cytologią a 180 za usg.
Ginekologa mam na NFZ a w razie potrzeby na cito - 120 za wizytę, 150 z cytologią a 180 za usg.
Misiaq uuu, kiepsko
Nasza stomatolog sie podniosla do 150zl za plombę u dziecka i myslalam że to drogo, ja placilam ostatnio 180zl, ale widzę, że nie jest źle.
Nasza stomatolog sie podniosla do 150zl za plombę u dziecka i myslalam że to drogo, ja placilam ostatnio 180zl, ale widzę, że nie jest źle.
To czytając Was mam jednak inne wnioski - to ja przepłacam i stanowczo muszę poszukać innych specjalistów.
Ja u swojego w Pl place 150 zl, cytologia w cenie Ale on jest nie z tych drogich, sa juz tacy co biora po 200 i wiecej, co jest szokiem jak na nasza miescineKatherina pisze:Ja u mojego gina płacę 200zl za wizytę. Cytologia dodatkowo chyba 50 zł, ale.to staram się w EnelMedzie zrobić.
Mia89 u mnie ceny u dentysty podobne jak u Ciebie. Nigdy chyba nie zapłaciłam mniej jak 250zl. P ostatnio był (a chodzi do innego niż ja) i też 300zl wydał.
N 2018
M 2023
M 2023
U mnie ceny jak u Mia89, ogólnie to ja widzę tendencję, że zachód Polski droższe są takie usługi. Męża brat mieszkał w Warszawie i chociaż już wrócił do Wlkp to opłaca mu się tam bardziej dentysta... 

M. 2016
W. 2018
J. 21 VIII 2022
W. 2018
J. 21 VIII 2022