Serniko-brownie?shattered pisze:Dziewczyny macie jakiś pomysł co zrobić z białego sera na Święta pomijając sernik?
Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Kulinarne szaleństwa
- mała_czarna
Re: Kulinarne szaleństwa
Ostatnio jadłam, koleżanka w.pracy na wigilię zrobiła i było obłędne. Z wiśniami jeszcze.mała_czarna pisze: ↑21 gru 2019, 10:14Serniko-brownie?shattered pisze:Dziewczyny macie jakiś pomysł co zrobić z białego sera na Święta pomijając sernik?
- mała_czarna
Robiłam już i z malinami i z jagodami i oba zyskały uznanie.Katherina pisze:Ostatnio jadłam, koleżanka w.pracy na wigilię zrobiła i było obłędne. Z wiśniami jeszcze.mała_czarna pisze: ↑21 gru 2019, 10:14Serniko-brownie?shattered pisze:Dziewczyny macie jakiś pomysł co zrobić z białego sera na Święta pomijając sernik?
Ale wiśnie też musza super pasować. W ogóle lubię połączenie czekolady z wiśniami.
Czy jak rozpuszcze mleczne czekolady i dodam kakao to też wyjdzie? Nie chce mi sie iść o sklepu po gorzką. Bo napalilam sie juz na to sernikobrownie
- mała_czarna
Mimnezja myślę że jak dasz mleczna to będzie po prostu słodsze.
Pewnie tak, tylko dużo mniej cukru bym dała. I rozpuszczać lepiej w kąpieli wodnej, bo mleczne się łatwiej przypalają.
Rozpuscilam wlaśnie w kapieli wodnej i dodalam pol porcji cukru i czybata łyżkę kakao. Juz się piecze
- mała_czarna
Aż mnie naszło i zamiast orzechowca zrobię serniko-brownie z malinami
Ja jeszcze myślę nad drożdżoą gwiazdą, co ostatnio farazi robiła albo tartą korzenną ze śliwkami.
Ta gwiazda tez mnie przekonala. I znow mialam miec dwa placki a będą 4Katherina pisze:Ja jeszcze myślę nad drożdżoą gwiazdą, co ostatnio farazi robiła albo tartą korzenną ze śliwkami.
zazdroszczę tego pieczenia.
Ja nawet się nie biorę, bo teściowa dużo piecze i pewnie obdaruje nas i mpich rodziców
Ja nawet się nie biorę, bo teściowa dużo piecze i pewnie obdaruje nas i mpich rodziców
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Lisbeth, możesz upiec jedno ciasto i też obdarować rodzinę po kawałku
Dziewczyny, ja wzięłam masę z puszki i tylko trochę doprawiłam ekstraktem migdałowym. W mojej rodzinie kupowanie gotowej masy uznawane jest prawie za profanację. Ale przekonałam się, że w gotowym cieście nie widzę różnicy.
Dziewczyny, ja wzięłam masę z puszki i tylko trochę doprawiłam ekstraktem migdałowym. W mojej rodzinie kupowanie gotowej masy uznawane jest prawie za profanację. Ale przekonałam się, że w gotowym cieście nie widzę różnicy.
Farazi, a jakiej firmy?
- mała_czarna
Mnie się ta gwiazda bardzo podoba ale wydaje mi się że to nie mój poziom umiejętności
Lisbeth zawsze możesz nie wziąć od teściowej bo masz swoje albo jeszcze lepsza opcja- wymienić się z nią i łatwym sposobem mieć duży wybór przy małym nakładzie pracy
Lisbeth zawsze możesz nie wziąć od teściowej bo masz swoje albo jeszcze lepsza opcja- wymienić się z nią i łatwym sposobem mieć duży wybór przy małym nakładzie pracy