Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Tylko pamiętajcie, że ja w tygodniu nie gotuje obiadów Trzeba do tego dołożyć 7,80 dziennie za dni robocze.
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Wczoraj mąż mi kupil kilka rzeczy + pieluchy dla mlodego i wyszlo 95zl. Ponieważ zrezygnowalam z tutejszych posiłków, to wystarczy mi tego jedzenia do jutra.
Nawiasem mówiąc dieta bezmleczna polega na tym, że dostawalam wszystko co inni, tylko odejmowano mi produkty mleczne z ogólnych posiłków (czyli zupę mleczną, masło/sałatke), więc na śniadanie i kolację dostawałam kilka kromek bułki i promieniujaca kolorami teczy wędlinę, a na obiad podawano posilki lekkostrawne (czy.bez soli i przypraw), bo matka karmiąca może jeść wedlinę w 60%nasaczona konserwantami, a jak juz je mięso to wyłącznie gotowane, żeby poczuć czym jest smak pelni rodzicielskiego poświęcenia
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Nawiasem mówiąc dieta bezmleczna polega na tym, że dostawalam wszystko co inni, tylko odejmowano mi produkty mleczne z ogólnych posiłków (czyli zupę mleczną, masło/sałatke), więc na śniadanie i kolację dostawałam kilka kromek bułki i promieniujaca kolorami teczy wędlinę, a na obiad podawano posilki lekkostrawne (czy.bez soli i przypraw), bo matka karmiąca może jeść wedlinę w 60%nasaczona konserwantami, a jak juz je mięso to wyłącznie gotowane, żeby poczuć czym jest smak pelni rodzicielskiego poświęcenia
Mimezja, słabo...
My dziś zostawiliśmy w Lidlu równe 300, bez mm i chemii i też mam poczucie, że mało No ale wzięliśmy też warzywa, owoce i mięso na obiad. Potem mąż jeszcze zostawił 30 zł w rzeźniku.
Mój plan - żadnych więcej zakupów w tygodniu. Zobaczymy czy się uda
My dziś zostawiliśmy w Lidlu równe 300, bez mm i chemii i też mam poczucie, że mało No ale wzięliśmy też warzywa, owoce i mięso na obiad. Potem mąż jeszcze zostawił 30 zł w rzeźniku.
Mój plan - żadnych więcej zakupów w tygodniu. Zobaczymy czy się uda
- malwinka89
To my dziś dwa razy tyle ale wzięłam dwa komplety pościelimeg pisze:Tygodniowe zakupy w Lidlu. Same jedzenie, bez chemii. 160 zł. Nie jest źle moim zdaniem
W czw odebrałam zakupy za 300 zł.
Myślę, że do przyszłej niedzieli nie mam po co iść do sklepu.
Myślę, że do przyszłej niedzieli nie mam po co iść do sklepu.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
My wczoraj wydaliśmy 240 w sklepie. W sumie na obiady wszystko mamy, więc nie licząc pieczywa raczej nic kupować nie będziemy.
ja wydalam 190e nie wiem na co
My teraz na pewno będziemy wydawać jeszcze więcej, bo G jest na diecie. Więc jeszcze więcej warzyw i ryb ale za to będzie mniej jadał na mieście, bo bierze ze sobą jedzenie na cały dzień, więc może wyjdzie podobnie.
Ja dziś w samym mięsnym wydałam 60 zł (kupiłam mięso mielone, pierś z kurczaka i dwa rodzaje wędliny). W piekarni zostawiłam 30 zł, za kilka drobiazgów w spożywczym zapłaciłam 30 zł. Wczoraj w Biedronce poszło 120, a przedwczoraj w Lidlu 80. W poniedziałek muszę pojechać do Rossmanna, więc pewnie 100 pęknie. Przerażające są te ceny.
Mi dzis ot tak przy okazji wyjscia do ch poszlo prawie 200
Mnie ceny przerażają...
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
My dzis wydalismy w sumie 16€ w ross na chusteczki dla M, bidon, krem i plyn do kapieli i w spozywczym 20€ na skrzynke piwa, kaucje, makaron do rosolu x4 i wadrzwa..
Jutro pewnie 4-5€ w piekarni...
Ale mieso kupilismy jeszcze przed swietami w wiekszej iloaci, bo bylo sporo promek, a w pl sami sobie wedzilismy schaby i szynki, wiec wedlina u nas na dluzszy czas odpada
Jutro pewnie 4-5€ w piekarni...
Ale mieso kupilismy jeszcze przed swietami w wiekszej iloaci, bo bylo sporo promek, a w pl sami sobie wedzilismy schaby i szynki, wiec wedlina u nas na dluzszy czas odpada
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Jestem w trakcie zamówienia w Carrefurze, mam w koszyku rzeczy za 330 zł.
Jeszcze nie skończyliśmy zakupów.
Jeszcze nie skończyliśmy zakupów.
Ja wydałam w biedrze wczoraj 280 zł. W tym nie było wcale chemii.
Zamowienie z apteki online 200 zł. W tym płyn do mycia dla Krzysia, dla mnie micelarny duża butla, cebion, dicoflor, płyn do płukania jamy ustnej dla mnie i jakieś pierdoly. Niby dużo, ale ceny i tak przez pol niż stacjonarna apteka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zamowienie z apteki online 200 zł. W tym płyn do mycia dla Krzysia, dla mnie micelarny duża butla, cebion, dicoflor, płyn do płukania jamy ustnej dla mnie i jakieś pierdoly. Niby dużo, ale ceny i tak przez pol niż stacjonarna apteka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
na ilu skończyło?
Julia 2.4.2017r.