nasz balkon i ogród
Re: nasz balkon i ogród
Miska, ekstra! Nie wpadlabym na atorczyka tak zdobionego mam tylko takiego w wysokim, waskim szkle
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
- malwinka89
I ten las może być tak zamknięty? Fajnie wyszło
Aurinko, o to chodzi żeby był zamknięty Otwiera się go tylko na wietrzenie, bardzo rzadko podlewa, a woda sobie krąży w słoju.
- malwinka89
Nawet nie podlewa co spryskuje ścianki wodą destylowaną
To jedno z dzieł mojej mamy, mam go od lipca i dopiero ostatnio musiałam go "podlać"
To jedno z dzieł mojej mamy, mam go od lipca i dopiero ostatnio musiałam go "podlać"
Miska, pięknie to sobie wymyśliłaś.
Malwinka, super
Tez musze się rozglądnąć za czymś takim. Może w koncy będę miała kwiaty w domu
Malwinka, super
Tez musze się rozglądnąć za czymś takim. Może w koncy będę miała kwiaty w domu
Miśka, przepiękny!
Malwinka, czemu destylowaną?
Malwinka, czemu destylowaną?
- malwinka89
Dziękuję :*
malwinka, ja podlewam normalnie, ale z niskiej wysokości i małe ilości w kilku miejscach.
Ta woda destylowana też mnie zaintrygowała, bo raczej słyszałam, że roślin nie powinno się taką podlewać.
malwinka, ja podlewam normalnie, ale z niskiej wysokości i małe ilości w kilku miejscach.
Ta woda destylowana też mnie zaintrygowała, bo raczej słyszałam, że roślin nie powinno się taką podlewać.
- malwinka89
Miśka, bezpośrednio ta woda ma iść na ścianki naczynia a nie na rośliny. Już trochę tych lasów zrobiła więc pewnie gdzieś to wyczytała ale przetestowała. Niby należy je podlewać miękką wodą.
Jeden taki słój dała mojej teściowej na urodziny, ta polała jedną roślinkę zwykłą wodą z kranu i jej padła.
Jeden taki słój dała mojej teściowej na urodziny, ta polała jedną roślinkę zwykłą wodą z kranu i jej padła.
My staramy się trochę przeorganizować ten nasz zaniedbany ogródek i chciałabym posadzić kilka krzewów, które by nas trochę osłoniły przed oczami przechodniów- chodzi o pas długości ok. 3m, rośliny nie muszą być jakieś bardzo wysokie 1-1,5 m. wystarczy i żeby się ładnie prezentowały posadzone obok siebie Macie coś takiego u siebie?