nasz balkon i ogród
Re: nasz balkon i ogród
Sowaa, może hortensje bukietowe? Dość szybko rosną i pięknie wyglądają Chyba, że zależy Wam na całorocznym osłonięciu, to zostają krzewy zimozielone.
Miśka, akurat w tym miejscu chyba postawimy na coś mniej rozłożystego, ale może skusiłabym się na takie hortensje gdzieś indziej
Jak nie szkoda Ci ogrodzenia to blyskawicznie rozrasta sie dzikie wino, albo milin. Wisteria pieknie kwitnie, katalpa ma piekne duże liście, może być szpaler z wysokich traw np miskant olbrzymi, a waską zimozielona roslinka będą jalowce, np skyrocket, tylko one rosna do 25m
dziękuję za propozycje, wygoogluję zaraz wszystkie z tym, że potrzebuję czegoś, do czego nie potrzeba ogrodzenia, bo go w tym miejscu nie ma- chcę tymi krzaczorami oddzielić kącik, gdzie najczęściej siedzimy od podjazdu, który jest obok. Do wczoraj stały tam stare, brzydkie gazony, ale usunęliśmy je i chcemy zastąpić czymś ładniejszym.
Sowaa, to grab będzie idealny, jeśli jesteś gotowa poczekać na efekt 2-3 lata.
Z szybkorosnacych to jeszcze dereń, albo krzewuszki są niczego sobie, zwlaszcza jak kwitna. Z ładnie kwitnacych wiosną perukowiec, tamaryszek, konkwicja
Nasz, zasadzony w 2015. Kolejne zdjęcia robione co roku w maju/czerwcu, ostatnie jest z 2019
[edit]
Usunęłam zdjęcia z chłopakami
[edit]
Usunęłam zdjęcia z chłopakami
Ostatnio zmieniony 01 mar 2020, 22:37 przez Miśka, łącznie zmieniany 6 razy.
dziękuję bardzo za pomysły!
ten grab też do mnie bardzo przemawia- Wasz prezentuje się super, ale znowu w innym miejscu dużo macie roboty z podcinaniem tego? musimy przemyśleć temat
ten grab też do mnie bardzo przemawia- Wasz prezentuje się super, ale znowu w innym miejscu dużo macie roboty z podcinaniem tego? musimy przemyśleć temat
Najwięcej pracy wymagał na początku, bo podcinałam każdą gałązkę osobno, żeby się zagęścił. Teraz tnę dwa razy w roku, żeby nadać kształt.
Miska, wow ale geste nas siatka dzieli od sasiadow z ktorymi jeszcze sie nie poznalismy, no i w sumie nie wiem czy chcemy sie zapoznac, wiec byloby idealnie
Dzięki Przyznam, że to moja duma, bo wszyscy się pukali w głowę, jak sadziłam 20-centymetrowe patyczki.
piękny przykład na to, żeby robić po swojemu i mieć gdzieś opinię innych. Efekt niesamowity! Po prostu wow Zapisałam sobie nazwę, chociaż ogrodu nie mam, ale kto wie co to będzie, a nóż kiedyś się przyda
24.06.2005
25.07.2009
25.07.2009
Miska bardzo fajnie i szybko urosło, jestem pod wrażeniem. Taki zywoplot tworzy fajny klimat intymności:)
Dziewczyny, czy któraś z Was ma w ogrodzie zjeżdżalnie dla dzieci? Możecie coś polecić? tylko chodzi mi o sam ślizg, żeby środki zrobić samemu. Na allegro jest tego dużo, A ja sama nie nie wiem na co patrzeć.
Dziewczyny, czy któraś z Was ma w ogrodzie zjeżdżalnie dla dzieci? Możecie coś polecić? tylko chodzi mi o sam ślizg, żeby środki zrobić samemu. Na allegro jest tego dużo, A ja sama nie nie wiem na co patrzeć.
Miska, wygląda super, ale mam jedno pytanko. Jak to wygląda od strony sąsiadów? Oni sobie też to muszą przycinać?
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka