Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Misiowa piękne torty. Myślę że spróbuję z tymi lizakami jutro.
Sofii figurki cudo.
Moje córki póki co nie chcą już postaci ale za to same chcą dekorować więc moje nie będą tak spektakularne.
Sofii figurki cudo.
Moje córki póki co nie chcą już postaci ale za to same chcą dekorować więc moje nie będą tak spektakularne.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Przepis na krem maślany z mlekiem skondensowanym.
https://slodkipomysl.pl/krem-maslany-mlekiem/
A tutaj przepis na krem śmietanowy z białą czekoladą do przekładania tortu
https://slodkipomysl.pl/krem-z-biala-czekolada/
Ten krem polecam. Miałam źle doświadczenie z kremem z innego przepisu i długo do niego nie chciałam wrócić. A ten się udał i był pyszny.
https://slodkipomysl.pl/krem-maslany-mlekiem/
A tutaj przepis na krem śmietanowy z białą czekoladą do przekładania tortu
https://slodkipomysl.pl/krem-z-biala-czekolada/
Ten krem polecam. Miałam źle doświadczenie z kremem z innego przepisu i długo do niego nie chciałam wrócić. A ten się udał i był pyszny.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Farazi, ile potrzeba na otynkowanie, podwójna porcja? Używasz mleka z puszki czy tego w tubce? Wydaje się bardzo prosty.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Chorera, ja lizaki robię mniej więcej tak samo jak bezę normalną. Ale tym razem za słabo ubilam i nie rozpuścił mi się cukier.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Czy to przypomina łapy?
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Oczywiście! Ale słodkie! nie mogę się doczekać efektu końcowego
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
W przepisie jest informacja, że starcza na tort o średnicy 16cm i wysokości 10. Ja robiłam chyba z jednej porcji, tylko zastrzegam, że nie tynkuję do perfekcyjnego walca, jedynie pod masę cukrową.
Mleko użyłam.raz z puszki raz z tubki. W kremie chyba nie było różnicy, chociaż subiektywnie to z puszki jest smaczniejsze.
Zdjęć tortów nie pokazuję, bo nie mam talentu i cierpliwości, od dawna już mnie to nie bawi. Robię, gdy muszę i zawsze przeklinam, że to ostatni raz i to nie jest kokieteria.
Misiowa, Sofii, gdy patrzę na to, jak się rozwijacie to widzę swoją siostrę. Postęp, jakiego dokonała w ciągu trzech lat jest niesamowity. U Was też widać, jak się te torty zmieniają. Super!
A, siostra mi polecała wybielacz do mas, jeśli chce się uzyskać biały tynk. Ewentualnie można dodać odrobinkę fioletowego barwnika, też potrafi lekko optycznie wybielić.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Farazi, nie przesadzaj, twoje torty są świetne!
Tak, wiem o wybielaczu i tym fioletowym barwniku, na razie nie planuję białego więc nie kupowałam.
Skoro uważacie, że to przypomina łapy to uffff
Tak, wiem o wybielaczu i tym fioletowym barwniku, na razie nie planuję białego więc nie kupowałam.
Skoro uważacie, że to przypomina łapy to uffff
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Zapomniałam napisać, łapki urocze!
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Sofii, swietny ten Marshall i lapki tez super
Wszystkie torty sa super!
A. z tortow zje tylko smietanowy z mascarpone, z duza iloscia owocow wiec taki bede musiala znowu zrobic
Wszystkie torty sa super!
A. z tortow zje tylko smietanowy z mascarpone, z duza iloscia owocow wiec taki bede musiala znowu zrobic
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Sofii, cudowne!
Ja ganache robie tak, ze podgrzewam 200ml smietanki kremowki, dodaje zawsze dla pewnosci troche masla (na oko) i jak sie zagrzeje, to odstawial i wrzucam 200g bialej pokrojonek czekolady, mieszam do rozpuszczenia i jak juz stygnie, to zaczynam nakladanie...
Ja dzis mam zamiar robic tort dla meza, biszkopt juz mam, teraz tylko przelozyc i ozdobic... i tu pytanie... mam w planach ombre i nie wiem, czy robic z ganache, czy maslany krem do ozdoby? Macie jakies doswiadczenia? Ktory lepszy do takiego oblozenia?
To wrzucam i moje te co troche ladniejsze
Misiowa, piekne torty!
Ja ganache robie tak, ze podgrzewam 200ml smietanki kremowki, dodaje zawsze dla pewnosci troche masla (na oko) i jak sie zagrzeje, to odstawial i wrzucam 200g bialej pokrojonek czekolady, mieszam do rozpuszczenia i jak juz stygnie, to zaczynam nakladanie...
Ja dzis mam zamiar robic tort dla meza, biszkopt juz mam, teraz tylko przelozyc i ozdobic... i tu pytanie... mam w planach ombre i nie wiem, czy robic z ganache, czy maslany krem do ozdoby? Macie jakies doswiadczenia? Ktory lepszy do takiego oblozenia?
To wrzucam i moje te co troche ladniejsze
Misiowa, piekne torty!
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Ruby, wszystkie piękne jeszcze nigdy nie obkładałam tortu masą cukrową.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości