Co dziś przygotowujecie na obiad?
Re: Co dziś przygotowujecie na obiad?
Problem był, bo uwaga, pani ośmieliła się podać talerz już z surówką...
Farazi przepis poproszę 
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
skąd to znam

"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
dołączam

Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Ten przepis był już tu na forum.
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/cu ... iecierzycy
Ja sobie modyfikuję niektóre ilości, na pewno nie używam tyle mleka kokosowego, nawet bez niego jest pyszne! Ta kombinacja przypraw jest obłędna.
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/cu ... iecierzycy
Ja sobie modyfikuję niektóre ilości, na pewno nie używam tyle mleka kokosowego, nawet bez niego jest pyszne! Ta kombinacja przypraw jest obłędna.
Sofii
Farazi dziękuje, mam taka ze słoika w zalewie, muszę tylko dokupić tych przypraw i spróbuje
Farazi dziękuje, mam taka ze słoika w zalewie, muszę tylko dokupić tych przypraw i spróbuje

Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Mam wrażenie, że każdy powód jest dobry. Ostatnio, gdy w ferie codziennie chodziliśmy do restauracji na obiad, to w absolutnie każdej, coś mu nie odpowiadało... Zupa za gorąca, keczup nie taki, frytki za cienkie/grube, mięso mu nie smakuje, nie będzie jadł ryby itd. Wrrr, uaktywniłam się na samo wspomnienie.
coś czuję, że będę miała to samoSofii pisze: ↑05 cze 2020, 21:16Mam wrażenie, że każdy powód jest dobry. Ostatnio, gdy w ferie codziennie chodziliśmy do restauracji na obiad, to w absolutnie każdej, coś mu nie odpowiadało... Zupa za gorąca, keczup nie taki, frytki za cienkie/grube, mięso mu nie smakuje, nie będzie jadł ryby itd. Wrrr, uaktywniłam się na samo wspomnienie.

Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
U nas też byłaby afera o surówkę. Każda frytka, która jej dotknęła, byłaby usunięta z talerza. Rozumiem uczucie 
Neciu, naprawdę polecam. Też używam ciecierzycy z puszki lub słoika, nie trzeba tak długo gotować jak w przepisie. I kardamon mam mielony.
Ja sobie w ogóle w młynku zmieliłam kumin i kolendrę. Mam gotowy miks na kolejne gotowanie.
Neciu, naprawdę polecam. Też używam ciecierzycy z puszki lub słoika, nie trzeba tak długo gotować jak w przepisie. I kardamon mam mielony.
Ja sobie w ogóle w młynku zmieliłam kumin i kolendrę. Mam gotowy miks na kolejne gotowanie.
Och, nie załapałam się!
Ja czasem też robię to curry z przepisu farazi i używam ciecierzycy z puszki (w sumie nawet nie odsączam całej zalewy, ona fajnie zagęszcza sos), aż nabrałam ochoty na to danie
Ja czasem też robię to curry z przepisu farazi i używam ciecierzycy z puszki (w sumie nawet nie odsączam całej zalewy, ona fajnie zagęszcza sos), aż nabrałam ochoty na to danie
Co dziś przygotowujecie na obiad?
O dobry pomysł! Zrobie sobie taka gotowa mieszankę
Sofii współczuje :/ u nas tez często fochy, kupiłam nawet takie dzielone talerze, że się jedzenie bron Boże nie dotykało, bo to zbrodnia jeść coś razem.
O widzę, że u Farazi podobny przypadek

Sofii współczuje :/ u nas tez często fochy, kupiłam nawet takie dzielone talerze, że się jedzenie bron Boże nie dotykało, bo to zbrodnia jeść coś razem.
O widzę, że u Farazi podobny przypadek
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
A Młoda nie lepsza. Czasem je spaghetti, czyli najpierw suchy makaron, potem pokrojonego pomidora i na końcu łyżeczkę masła.
Jeszcze wstawię obiad z wczoraj
Znowu modyfikacje. Miodu łyżeczka, masła też łyżeczka. Mięso dusiłam w tym sosie na gazie, a nie w piekarniku. Myślałam, że nie oddam mężowi jego porcji
Jeszcze wstawię obiad z wczoraj
Znowu modyfikacje. Miodu łyżeczka, masła też łyżeczka. Mięso dusiłam w tym sosie na gazie, a nie w piekarniku. Myślałam, że nie oddam mężowi jego porcji

Jesteście kopalnią pomysłów!
A Misiowej chipsy z chorizo to mnie rozwaliły! Kochana kreatywności Ci mogę pozazdrościć! My ciagle jemy to samo
A Misiowej chipsy z chorizo to mnie rozwaliły! Kochana kreatywności Ci mogę pozazdrościć! My ciagle jemy to samo

Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.