Co dziś przygotowujecie na obiad?
Re: Co dziś przygotowujecie na obiad?
Też mnie zaciekawiły, ale nie śmiałam zapytać o przepis.
Ja mam urozmaiconą kuchnię, ale tylko dlatego, że często dla siebie gotuję oddzielnie. Dzieci jedzą kilka dań na krzyż, mąż jest tak pośrodku.
Ja mam urozmaiconą kuchnię, ale tylko dlatego, że często dla siebie gotuję oddzielnie. Dzieci jedzą kilka dań na krzyż, mąż jest tak pośrodku.
Farazi, tez iedys je robilam, pyszne bylo
Polecam jeszcze to curry z ciecierzyca, tez bardzo lubimy https://www.kucharkawbaletkach.pl/curry ... y-cukinii/
Polecam jeszcze to curry z ciecierzyca, tez bardzo lubimy https://www.kucharkawbaletkach.pl/curry ... y-cukinii/

Necia, on w domu nie ma problemu, ale w restauracjach strasznie wybrzydza. A ja od razu mam ciśnienie 200, drażni mnie to okrutnie. Nie wiem czy to jakiś błąd wychowawczy czy co...
Antoś za to bezproblemowy, co jest to zje. Fakt, że z wysiedzeniem ciężko, ale poza tym to złote dziecko.
Antoś za to bezproblemowy, co jest to zje. Fakt, że z wysiedzeniem ciężko, ale poza tym to złote dziecko.
Sofii mój tylko w przedszkolu nie wybrzydza... podobno wszystko pięknie zjada! A w domu to najchętniej jajko sadzone z kuskusem albo pizze
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Dziewczyny chipsy z chorizo, to poprostu pokrojone cienko plasterki i wrzucone na suchą patelnię do maksymalnej chrupkości. Niesamowicie podkręca smak kremowym zup!
Polecam spróbować
Polecam spróbować
moze dzieci nie lubia restauracji
A. nie tknie niczego w restauracji, nawet jesli to jest jego ulubiony losos...
Kiedys zamawialam dla niego frytki ale konczylo sie na tym ze zjadal z 5 i reszte zostawial. Pozniej w ogole nie dotykal nawet tego co zamawialam, wiec przestalam...

Kiedys zamawialam dla niego frytki ale konczylo sie na tym ze zjadal z 5 i reszte zostawial. Pozniej w ogole nie dotykal nawet tego co zamawialam, wiec przestalam...

Misiaq, to macie szczescie
bo ja na wakacjach w chorwacji, czy nawet jak jedziemy nad morze to sie martwie co A. bedzie jadl... zazwyczaj jest to sucha bulka, banan itp...

Na urlopie przeważnie 2 dnia, gotuję garnek rosołu i mają na 3-4 dni (mimo tego, że jedzą raczej normalnie, to czuję się bezpieczniej mając ten rosół
)

Ale powiedzcie, że też Was wkurza, że menu dziecięce w 90% knajp to nuggetsy z frytkami + rosół, ewentualnie naleśniki. Chociaż dopiero mając dziecko odkryłam, że menu w wielu restauracjach jest bardzo elastyczne
Efryna, jeszcze spaghetti. Taaa...
U nas dziś gołąbki - tradycyjne i wege.
Wysłane z mojego motorola one zoom przy użyciu Tapatalka
U nas dziś gołąbki - tradycyjne i wege.
Wysłane z mojego motorola one zoom przy użyciu Tapatalka

Pewnie ze wkurza, ja chyba tylko raz zamówiłam coś z menu dziecięcego. W tak to normalne, albo zupe. Ogólnie nie lubie chodzić z Krzysiem do restauracji

Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
My bardzo rzadko zamawiamy z dziecięcego. B, jak był młodszy, to jadł ze mną a od jakiś 3 lat dostaje coś ze standardowego menu.
A. nie zje nic ani z normalnego menu ani z dzieciecego, bo nuggetsow tez nie lubi
ani pierogow, ani spaghetti
Misiaq, to tak jak A. sucha bulka

Misiaq, to tak jak A. sucha bulka

niedziela
rosół
kopytka, rolada wołowa w sosie własnym
poniedziałek
rosół
kasza, gulasz wieprzowy, warzywa
rosół
kopytka, rolada wołowa w sosie własnym
poniedziałek
rosół
kasza, gulasz wieprzowy, warzywa
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Mnie wkurza, gdy w menu nie ma rosołu, tylko pomidorowa.