Co dziś przygotowujecie na obiad?
Re: Co dziś przygotowujecie na obiad?
Mam wrażenie, że każdy powód jest dobry. Ostatnio, gdy w ferie codziennie chodziliśmy do restauracji na obiad, to w absolutnie każdej, coś mu nie odpowiadało... Zupa za gorąca, keczup nie taki, frytki za cienkie/grube, mięso mu nie smakuje, nie będzie jadł ryby itd. Wrrr, uaktywniłam się na samo wspomnienie.
coś czuję, że będę miała to samoSofii pisze: ↑05 cze 2020, 21:16Mam wrażenie, że każdy powód jest dobry. Ostatnio, gdy w ferie codziennie chodziliśmy do restauracji na obiad, to w absolutnie każdej, coś mu nie odpowiadało... Zupa za gorąca, keczup nie taki, frytki za cienkie/grube, mięso mu nie smakuje, nie będzie jadł ryby itd. Wrrr, uaktywniłam się na samo wspomnienie.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
U nas też byłaby afera o surówkę. Każda frytka, która jej dotknęła, byłaby usunięta z talerza. Rozumiem uczucie
Neciu, naprawdę polecam. Też używam ciecierzycy z puszki lub słoika, nie trzeba tak długo gotować jak w przepisie. I kardamon mam mielony.
Ja sobie w ogóle w młynku zmieliłam kumin i kolendrę. Mam gotowy miks na kolejne gotowanie.
Neciu, naprawdę polecam. Też używam ciecierzycy z puszki lub słoika, nie trzeba tak długo gotować jak w przepisie. I kardamon mam mielony.
Ja sobie w ogóle w młynku zmieliłam kumin i kolendrę. Mam gotowy miks na kolejne gotowanie.
Och, nie załapałam się!
Ja czasem też robię to curry z przepisu farazi i używam ciecierzycy z puszki (w sumie nawet nie odsączam całej zalewy, ona fajnie zagęszcza sos), aż nabrałam ochoty na to danie
Ja czasem też robię to curry z przepisu farazi i używam ciecierzycy z puszki (w sumie nawet nie odsączam całej zalewy, ona fajnie zagęszcza sos), aż nabrałam ochoty na to danie
Co dziś przygotowujecie na obiad?
O dobry pomysł! Zrobie sobie taka gotowa mieszankę
Sofii współczuje :/ u nas tez często fochy, kupiłam nawet takie dzielone talerze, że się jedzenie bron Boże nie dotykało, bo to zbrodnia jeść coś razem.
O widzę, że u Farazi podobny przypadek
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Sofii współczuje :/ u nas tez często fochy, kupiłam nawet takie dzielone talerze, że się jedzenie bron Boże nie dotykało, bo to zbrodnia jeść coś razem.
O widzę, że u Farazi podobny przypadek
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
A Młoda nie lepsza. Czasem je spaghetti, czyli najpierw suchy makaron, potem pokrojonego pomidora i na końcu łyżeczkę masła.
Jeszcze wstawię obiad z wczoraj
Znowu modyfikacje. Miodu łyżeczka, masła też łyżeczka. Mięso dusiłam w tym sosie na gazie, a nie w piekarniku. Myślałam, że nie oddam mężowi jego porcji
Jeszcze wstawię obiad z wczoraj
Znowu modyfikacje. Miodu łyżeczka, masła też łyżeczka. Mięso dusiłam w tym sosie na gazie, a nie w piekarniku. Myślałam, że nie oddam mężowi jego porcji
Jesteście kopalnią pomysłów!
A Misiowej chipsy z chorizo to mnie rozwaliły! Kochana kreatywności Ci mogę pozazdrościć! My ciagle jemy to samo
A Misiowej chipsy z chorizo to mnie rozwaliły! Kochana kreatywności Ci mogę pozazdrościć! My ciagle jemy to samo
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Też mnie zaciekawiły, ale nie śmiałam zapytać o przepis.
Ja mam urozmaiconą kuchnię, ale tylko dlatego, że często dla siebie gotuję oddzielnie. Dzieci jedzą kilka dań na krzyż, mąż jest tak pośrodku.
Ja mam urozmaiconą kuchnię, ale tylko dlatego, że często dla siebie gotuję oddzielnie. Dzieci jedzą kilka dań na krzyż, mąż jest tak pośrodku.
Farazi, tez iedys je robilam, pyszne bylo
Polecam jeszcze to curry z ciecierzyca, tez bardzo lubimy https://www.kucharkawbaletkach.pl/curry ... y-cukinii/
Polecam jeszcze to curry z ciecierzyca, tez bardzo lubimy https://www.kucharkawbaletkach.pl/curry ... y-cukinii/
Necia, on w domu nie ma problemu, ale w restauracjach strasznie wybrzydza. A ja od razu mam ciśnienie 200, drażni mnie to okrutnie. Nie wiem czy to jakiś błąd wychowawczy czy co...
Antoś za to bezproblemowy, co jest to zje. Fakt, że z wysiedzeniem ciężko, ale poza tym to złote dziecko.
Antoś za to bezproblemowy, co jest to zje. Fakt, że z wysiedzeniem ciężko, ale poza tym to złote dziecko.
Sofii mój tylko w przedszkolu nie wybrzydza... podobno wszystko pięknie zjada! A w domu to najchętniej jajko sadzone z kuskusem albo pizze
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Moja Maryśka nie umie jeść w restauracjach.Sofii pisze: ↑05 cze 2020, 23:36Necia, on w domu nie ma problemu, ale w restauracjach strasznie wybrzydza. A ja od razu mam ciśnienie 200, drażni mnie to okrutnie. Nie wiem czy to jakiś błąd wychowawczy czy co...
Nawet jak jest bardzo głodna to nie je. Dostaje małpiego rozumu.
Dziewczyny chipsy z chorizo, to poprostu pokrojone cienko plasterki i wrzucone na suchą patelnię do maksymalnej chrupkości. Niesamowicie podkręca smak kremowym zup!
Polecam spróbować
Polecam spróbować
moze dzieci nie lubia restauracji A. nie tknie niczego w restauracji, nawet jesli to jest jego ulubiony losos...
Kiedys zamawialam dla niego frytki ale konczylo sie na tym ze zjadal z 5 i reszte zostawial. Pozniej w ogole nie dotykal nawet tego co zamawialam, wiec przestalam...
Kiedys zamawialam dla niego frytki ale konczylo sie na tym ze zjadal z 5 i reszte zostawial. Pozniej w ogole nie dotykal nawet tego co zamawialam, wiec przestalam...
No coś Ty, Mikołaj uwielbia Zawsze uwielbiał Jak mamusiaKarLa pisze: ↑06 cze 2020, 0:30moze dzieci nie lubia restauracji A. nie tknie niczego w restauracji, nawet jesli to jest jego ulubiony losos...