Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Adu, tak, opłatek lepiej w sobotę
To tak zrobię. Jestem pełna nadziei, niech mi tylko jutro wyjdzie biszkopt
Adu, na pewno wyjdzie, trzymam kciuki
Adu, oplatek najlepiej ok 3 godz przed podaniem, tak mi mowila babka od tortow u ktorej bralam oplatek
Ja też kładłam opłatek najpóźniej jak się da.
Chcę zrobić tort dla mojej siostry ale ona nie toleruje kremów ze śmietany, masła i mascarpone. Znacie jakiś inny, najlepiej taki żeby też się dało nim dekorować. Może coś na bazie białej czekolady?
Chcę zrobić tort dla mojej siostry ale ona nie toleruje kremów ze śmietany, masła i mascarpone. Znacie jakiś inny, najlepiej taki żeby też się dało nim dekorować. Może coś na bazie białej czekolady?
Na razie taki niebieski klocek jutro zrobię jakieś e rozetki tym kremem no i ten opłatek poloze. Tylko że jesy biały, więc będzie przypal, bo pewnie zafarbuje
W środku jedna warstwa musi truskawkowy że śmietana i mascarpone, a deuga sama śmietana. Niestety zapomnialam o powidlach i owocach Może kupię też masę cukrowa i zrobię lapki na bokach, ale nie wiem czy będę miała gdzie.
Nie umiałam ładnie wyrownac, bo nie miałam czym. Ale mam nadzieję, że mimo wszystko się spodoba.
W środku jedna warstwa musi truskawkowy że śmietana i mascarpone, a deuga sama śmietana. Niestety zapomnialam o powidlach i owocach Może kupię też masę cukrowa i zrobię lapki na bokach, ale nie wiem czy będę miała gdzie.
Nie umiałam ładnie wyrownac, bo nie miałam czym. Ale mam nadzieję, że mimo wszystko się spodoba.
Adu, a gdzie efekt końcowy? ☺
Upiekłam tort- ode mnie dla mnie
Upiekłam tort- ode mnie dla mnie
Misiowa, piękny!
Jak się pracuje z izomaltem?
Jak się pracuje z izomaltem?
Sofii, dzięki!
Super a isomalt splash, to już w ogóle bajecznie proste, tylko musisz mieć silikonową matę cukierniczą, bo wszystko inne się zjara. Trzeba uważać, żeby się nie poparzyć.
Super a isomalt splash, to już w ogóle bajecznie proste, tylko musisz mieć silikonową matę cukierniczą, bo wszystko inne się zjara. Trzeba uważać, żeby się nie poparzyć.
Misiowa, wow, piękny. I taki patriotyczny
Zazdroszczę Wam, że tak pięknie potraficie ozdabiać. Mój zmysł artystyczny nie istnieje.
Zazdroszczę Wam, że tak pięknie potraficie ozdabiać. Mój zmysł artystyczny nie istnieje.
Aneczka, o przepraszam! Tort jest kremowo-czerwony a nie biało-czerwony i ma borówkowy akcent
Dzięki!
Dzięki!
Misiowa, czym tynkowany?
Sofii, kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej.
Chciałam zrobić z białej czekolady ale zapomniałam kupić i nie chciało mi się drugi raz lecieć.
Chciałam zrobić z białej czekolady ale zapomniałam kupić i nie chciało mi się drugi raz lecieć.
Misiowa, a to przepraszam. Mi telefon pokazuje biały i wszystkiego naj