Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Aitutaki, z tą starannością właśnie ciężko, ale robię postępy dzięki
Ale zdecydowanie lepiej niż ostatnio pracowało mi się z tynkiem maślanym, bo już go trochę poznałam.
Ale zdecydowanie lepiej niż ostatnio pracowało mi się z tynkiem maślanym, bo już go trochę poznałam.
Misiowa, to akurat było proste. Upiekłam biszkopt w szklanej misce i dół trochę docięłam.
Wydawało mi się, że będzie za mały, ale jednak po przełożeniu kremem sporo urósł.
Wydawało mi się, że będzie za mały, ale jednak po przełożeniu kremem sporo urósł.
Moj w tym roku srednio udany (chociaz smaczny), pierwszy raz masa maslana z barwnikami, a jie ganache i masa plastyczna...
Na misia triche czasu na dopieszczanie zabraklo, ale jak na robionego na szybko 2h przed goscmi, to i tak w miare spoko
Mialy byc lizaki bezowe jeszcze, ale mooj piekarnik na tym mieszkaniu nie nadaje sie na bezy zreszta wszystko trzeba pilnowac bo przypieka za bardzo od gory mimo termoobiegu
Czego na zdjeciach nie widac, to tort jest brokatowy
Na misia triche czasu na dopieszczanie zabraklo, ale jak na robionego na szybko 2h przed goscmi, to i tak w miare spoko
Mialy byc lizaki bezowe jeszcze, ale mooj piekarnik na tym mieszkaniu nie nadaje sie na bezy zreszta wszystko trzeba pilnowac bo przypieka za bardzo od gory mimo termoobiegu
Czego na zdjeciach nie widac, to tort jest brokatowy
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, śliczny
Ruby, śliczny
Sofii, Ruby dla mnie jak zawsze idealne.
Aitu, świetny, brawo! Czym tynkowałaś?
Ruby, Aitutaki, piękne torty! Zjadłabym
Mnie czeka w przyszłym tygodniu pieczenie, bo teść ma urodziny.
Mnie czeka w przyszłym tygodniu pieczenie, bo teść ma urodziny.
Ruby, aitutaki - świetne!
Czy robiła któraś z Was ciemny biszkopt na bazie mąki o niskim IG? Może być razowa orkiszowa, pszenna graham, żytnia, kokosowa, owsiana... Te mąki są same w sobie ciężkie i gliniaste i boję się, że jak dodam kakao to już zupełnie wyjdzie opona
Czy robiła któraś z Was ciemny biszkopt na bazie mąki o niskim IG? Może być razowa orkiszowa, pszenna graham, żytnia, kokosowa, owsiana... Te mąki są same w sobie ciężkie i gliniaste i boję się, że jak dodam kakao to już zupełnie wyjdzie opona
Miśka, moja babcia piecze na mące kukurydzianej.