Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Asieka, dokladnie tyle placilismy za wizyte. Dentysta obejrzal A. zeby normalnie i za pomoca kamery
M była na przeglądzie, to trwał 40 minut i też jakoś 40-50 zł kosztował, wyszła z malunkami na paznokciach, dyplomem, naklejkami i była zachwycona.
Następnie musiałam jej pilnować, żeby sobie specjalnie dziur w zębach nie robiła, bo strasznie chciała wrócić do dentysty
Następnie musiałam jej pilnować, żeby sobie specjalnie dziur w zębach nie robiła, bo strasznie chciała wrócić do dentysty
A. dostal plastikowy zegarek w nagrodr u dentysty
Przekonałyście mnie. Zapisze N na taką wizytę
Jestem zaskoczona bo u nas taka wizyta nie na szybko, tylko zapoznawcza to poprostu standard. Bylam z Jagoda i Igorem bez zadnych kosztow. Nagrody tez dzieci dostaja i po takim zapoznaniu i po kazdym leczeniu.
Mimezja, kiedys bylam z A. na wizycie za darmo, przy okazji mojej wizyty, ale sprawdzanie trwalo ok 2 minut
Według GUSu cena owoców wzrosła w stosunku do zeszłego roku o 27%!!!!!!
Wędliny o 10%
Za to odzież i obuwie potaniały
Wędliny o 10%
Za to odzież i obuwie potaniały
Pytanie do dziewczyn, które mają domy.
Będziemy robić miejsce drugie miejsce postojowe, w związku z czym musimy przenieść część ogrodzenia i położyć kostkę. Przy okazji wymienimy też chodnik na nowy. W sumie jest do zrobienia jakieś 12 mb ogrodzenia (metalowe przęsło na betonowym bloczku) i 50 m2 kostki. Dostaliśmy dziś wycenę i firma zażyczyła sobie za to ponad 21 tys.
Inny fachowiec za samo rozebranie starego ogrodzenia i postawienia nowego chce 7 tys.
Serio, takie są stawki? Trochę się zszokowaliśmy. Do tego jeszcze dojdzie oczywiście koszt materiałów.
Ja wiem, że to niewielkie zlecenie, ale to są góra 3-4 dni pracy. Przy takich kosztach, zastanawiamy się, ile musi kosztować ogrodzenie całej działki?
Będziemy robić miejsce drugie miejsce postojowe, w związku z czym musimy przenieść część ogrodzenia i położyć kostkę. Przy okazji wymienimy też chodnik na nowy. W sumie jest do zrobienia jakieś 12 mb ogrodzenia (metalowe przęsło na betonowym bloczku) i 50 m2 kostki. Dostaliśmy dziś wycenę i firma zażyczyła sobie za to ponad 21 tys.
Inny fachowiec za samo rozebranie starego ogrodzenia i postawienia nowego chce 7 tys.
Serio, takie są stawki? Trochę się zszokowaliśmy. Do tego jeszcze dojdzie oczywiście koszt materiałów.
Ja wiem, że to niewielkie zlecenie, ale to są góra 3-4 dni pracy. Przy takich kosztach, zastanawiamy się, ile musi kosztować ogrodzenie całej działki?
My za taras płaciliśmy 130 zł za m2 (materiały wykonawcy). Kostka była ze średniej półki.
Cena za zrobienie ogrodzenia wydaje mi się mocno przesadzona.
Cena za zrobienie ogrodzenia wydaje mi się mocno przesadzona.
Cena pewnie zależy od umiejętności i sprzetu i rozliczania firmy i masy czynnikow Watowiec bedzie szuklal kosztow, ryczaltowiec bedzie chciał je ukrywac. Wiesio zza rogu zrobi po godzinach, a MarianBrux ma zus, us i księgową do zapłacenia.
W temacie ogrodzenia to siostra jesiena zamowila uslugie z realizaja wiosną. podczas pandemii byly braki bodajze stali. Mogla czekac na material do blizej nieokrealonego terminu albo zrobic z innego za 2x wiecej.
W temacie ogrodzenia to siostra jesiena zamowila uslugie z realizaja wiosną. podczas pandemii byly braki bodajze stali. Mogla czekac na material do blizej nieokrealonego terminu albo zrobic z innego za 2x wiecej.
Miska, sprobuj poszukac na grupach na fb np spotted, bo to duzo ludzi czyta i podaj namiary. Albo oferteo jesli bardziej profesjonalnie. Jak szukalismy fachowcow do tynkow to rozstrzal byl spory, od 28zl/m2 do 40zl/m2. Przy 500m roznica jest spora