thermomix/ Lidlomix
Re: thermomix/ Lidlomix
Ja marzę o Lidlomixsie, nie mam tyle śmiałości by marzyć o TM
Bratowa P ma Lidlomix i bardzo jest zadowolona, nawet jak jej coś się stało z misa to zadzwoniła na infolinię i za darmo jej wymienili.
Bratowa P ma Lidlomix i bardzo jest zadowolona, nawet jak jej coś się stało z misa to zadzwoniła na infolinię i za darmo jej wymienili.
N 2018
M 2023
M 2023
Ja nie lubię gotować i zazwyczaj nie mam na to czasu, wiec juz mam zaplanowany zakup termomixa/ew. Lidlomixa. Tylko czeka na swoją kolej, bo obecnie sporo wydatkow i inne sprzety pilniejsze
Po przeczytaniu Waszych opinii sklaniam sie ku Lidlomixowi. Na pewno szybciej bede mogla zrealizowac zakup, cena TM jednak troche powala
Choc z drugiej strony mam sporo osob wokol ktore TM tak zachwalaja, ze w sumie to juz nawet bylam zdecydowana.
Po przeczytaniu Waszych opinii sklaniam sie ku Lidlomixowi. Na pewno szybciej bede mogla zrealizowac zakup, cena TM jednak troche powala
Choc z drugiej strony mam sporo osob wokol ktore TM tak zachwalaja, ze w sumie to juz nawet bylam zdecydowana.
'17 '21 '23
Ja tez jestem w tej mniejszości i choć nie mam ani jednego ani drugiego, to mam zdanie jak Wfryna no z ta roznica ze mam mojego Bosha Mum, którego kocham miłością wielka i po obejrzeniu kilku filmików o tm i lm, tylko się utwierdziłam ze lepszego wyboru podjąć nie mogłam
Ja jak wprowadzimy sie na swoje to planuje raczej zakup Bosha Mum
A podajcie przykłady co najczęściej robicie na tym bosh mum?
No ale bosh a lidlomix to zupełnie inna bajka. W boshu zrobimy ciasto, czy zmielimy mięso z odpowiednią dostawka albo zrobimy makaron.
W lidlomixie może ubijemy śmietanę(nie wiem), ale za to ugotujemy jakieś tam rzeczy. Dwa różne produkty, w sensie do użycia w dwóch różnych dziedzinach.
W lidlomixie może ubijemy śmietanę(nie wiem), ale za to ugotujemy jakieś tam rzeczy. Dwa różne produkty, w sensie do użycia w dwóch różnych dziedzinach.
Mnie to zastanawia co efryna chce tak mielić jako posiadaczka maszynki elektrycznej, używam jej tak rzadko, że i ręczna moglabym te 3 razy do roku pomachać. Dzis mielipam mięso na paszteciki i nie pamietam kiedy poprzednio urywałam maszynki. Zwlaszcza, że teraz mielą mieso chyba w każdym spożywczym .
Mięso, mak, no różne rzeczy bym sobie mieliła, jakbym miała ale nie będę, więc nie wiem, czemu się czepiasz moich małych nierealnych marzeń
Mam zestaw z nasadką do krojenia w kostkę. Używam jej do krojenia jabłek na szarlotkę. Spodobało mi się, jak to wygląda w cieście
Jarzyny na sałatkę w większej ilości też super (chyba, że ktoś lubi bardzo drobno, to nie, bo to dość grube oczka).
Poza tym wyrabiam ciasto na chleb, bułki, pizzę. Zagniatam kruche. Ubijanie białek to wiadomo.
Maszynki do mięsa też będę używać, nie lubię kupować mielonego.
Ja maszynki nie mam ale nie raz sobie mysle ze by mi sie przydala
Nam maszynka się często przydaje, mam coś takiego https://allegro.pl/oferta/mocna-maszynk ... iIQAvD_BwE
Miele w niej mięso, trę bułki na bułkę tarta, kroje kapustę na surówki, robiłam sałatki z cukinii na zimę, ścieram śliwki na powidła.
Mi się przydaje bardzo.
Miele w niej mięso, trę bułki na bułkę tarta, kroje kapustę na surówki, robiłam sałatki z cukinii na zimę, ścieram śliwki na powidła.
Mi się przydaje bardzo.