Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Misiowa, pięknie
Upieklam pierwszy biszkopt na rort dla Mikolaja. Udal sie. Kocham lidlomixa.
Trzymajcie kciuli, zeby reszta wyszła
Trzymajcie kciuli, zeby reszta wyszła
Aneczka, trzymam!
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
I jak było?
Jakie są ciasta a'la tort do zrobienia w maksymalnie 2h? Chcę M zrobić tort urodzinowy - niespodziankę, ale będę miała 1,5-2h i potem na 2-3 h w lodówce jeszcze mogę schować.
I jeszcze jakie coś a'la tort na roczek, żeby J mógł zjeść? Tylko to już nie będzie niespodzianka, więc nie mam ograniczeń czasowych.
Katherina, może leśny mech? Tyle co upiec, ok godziny, w międzyczasie ubić krem i voila. W sumie każde jedne, zrobić biszkopt i przełożyć kremem to tak podziala
Myślałam o mchu, bo plan był na poczęstunek z barankiem Shaunem i mi się zielony dobrze komponował. Tylko potem mi złe balony przysłali, a w sklepie stacjonarnym, gdzie postanowiłam kupić już napompowane helem, nie mają zielonych cyfr. A potem M się wygadała, że jej się marzy tort w kształcie serca i juz nic nie wiem, co chcę zrobić, a powinnam się ogarnąć, bo imprezę niespodziankę jej robię w środę, a w sobotę zjeżdżają teście na roczek J i urodziny M, więc muszę w 3 dni ogarnąć 3 torty i 2 imprezy. Ta druga smerfowa będzie, tyle na razie wymyśliłam. Mam 2 tygodnie na zaplanowanie i zrealizowanie wszystkiego.
Katherina, a jakbyś upiekła biszkopt dzień wcześniej np po położeniu dzieci, żeby się nie zorientowały i na drugi dzień tylko przełożenie i dekoracja? Wtedy dasz radę i nawet żelkę do środka możesz ogarnąć dzień wcześniej.
Jak chcesz na szybko jakiś motyw bajkowy, to opłatki się świetnie sprawdzą.
Jak chcesz na szybko jakiś motyw bajkowy, to opłatki się świetnie sprawdzą.
Katherina, jak serce, to jeszcze pomyślałam o naked cake. Wydaje mi, że szybkie do zrobienia. Oczywiście kolorystyka przykladowa
Biszkopt robię zawsze z tego przepisu. Jest też wersja czekoladowa https://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii
Katherina, biszkopty to i 5 dni wcześniej można upiec. Są nawet lepsze.
Zawsze piekę sobie wcześniej, kroję, zawijam w folię spożywczą i do lodówki.
Zawsze piekę sobie wcześniej, kroję, zawijam w folię spożywczą i do lodówki.
jak na pierwszy raz to wyszlo super. Nie mam zdjecia srodka ale byl biszkopt jasny, masa michalkowa, biszkopt ciemny, masa malinowa, biszkopt jasny.
Szczególnie ta masa Michałkowa brzmi pysznie.