Co dziś przygotowujecie na obiad?
Re: Co dziś przygotowujecie na obiad?
Pieczony mintaj w cieście, ziemniaczki z rozmarynem i kiszona kapusta
Rosół i placek po węgiersku
U nas tez dzis placki po wegiersku.
nalesniki gyros
- Escherichia
Zagrałam taktycznie z kaloriami na cały dzień i na obiad mam burgera z warzywami i stripsami oraz frytki z piekarnika
- mała_czarna
U nas dziś rosół - na życzenie Malgochy i naleśniki na życzenie Kuby
U nas też życzeniowo. Wczorajszy rosół i idę lepić ruskie.
Chorera, no pewnie Gabi dostaje na talerzu osobno tortillę i farsz a młody normalną porcję. Oczywiście nie robię na ostro. My sobie z mężem trochę jalapeno wrzucamy do tortilli.
Misiowa super. Uwielbiam jak dzieci wszystko próbują i jedzą. Moje nie próbując potrafią z góry określić że czegoś nie lubią. W buritto wydlubywaly fasolę to im pastę z fasoli zaczęłam wkładać.
I bardzo nie lubią pieprznych i ostrych potraw. Z góry wtedy wiem że nie zjedzą.
I bardzo nie lubią pieprznych i ostrych potraw. Z góry wtedy wiem że nie zjedzą.
M też czasem ma zapędy z góry powiedzieć, że nie lubi, ale przypominam jej o umowie, że ma spróbować zanim odmówi. I dość często się zdarza, że stwierdza, że jednak dobre. Natomiast jeśli po spróbowaniu stwierdza, że jej nie smakuje, to nie zmuszam jej do dalszego jedzenia.
M np kokosa nie lubi, mleko kokosowe czy mąkę kokosową wyczuje bez pudła, nawet jeśli jest jej mało. Ostre przyprawy jej nie przeszkadzają.
M np kokosa nie lubi, mleko kokosowe czy mąkę kokosową wyczuje bez pudła, nawet jeśli jest jej mało. Ostre przyprawy jej nie przeszkadzają.
Katherina u nas też taka umowa zawsze była. Ale teraz im starsze to jeśli zakładają na wstępie ze nie lubią to trzymają się tej wersji jak osiolki.
Obiad u teściów
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.