Co dziś przygotowujecie na obiad?
Re: Co dziś przygotowujecie na obiad?
Chorera, u nas też taka umowa jest i zazwyczaj daje się B namówić do spróbowania. G to jeszcze inny etap ale ona z kolei chce próbować wszystkiego.
Niedawno robiłam ramen i młody krzywił się, gdy zobaczył makaron (zraził się po jakimś chińczyku) ale spróbował i zjadł wszystko. Za to fasolę i kukurydzę, to mi już z puszki wyjadają oboje, więc problemu nie ma Byle pomidory były już w wersji papki
Niedawno robiłam ramen i młody krzywił się, gdy zobaczył makaron (zraził się po jakimś chińczyku) ale spróbował i zjadł wszystko. Za to fasolę i kukurydzę, to mi już z puszki wyjadają oboje, więc problemu nie ma Byle pomidory były już w wersji papki
Misiowa, ale Ci zazdroszcze!
Jakby bylo pieknie gdybym nie musiala codziennie 2 obiadow robic...
Jakby bylo pieknie gdybym nie musiala codziennie 2 obiadow robic...
- Escherichia
Zupa pieczarkowa.
Ziemniaki z piekarnika, stripsy, surówka.
Ziemniaki z piekarnika, stripsy, surówka.
- mała_czarna
Wpadam na obiadEscherichia pisze: Ziemniaki z piekarnika, stripsy, surówka.
Makaron, łosoś pieczony i surówka z marchewki
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
- Escherichia
mała_czarna pisze: ↑31 sty 2021, 14:35Wpadam na obiadEscherichia pisze: Ziemniaki z piekarnika, stripsy, surówka.
Szkoda, że nie pomyślałam wcześniej.. ale zamiast surówki zjadłabym sałatę z jogurtem greckim
klopsiki w sosie pieczarkowym, ziemniaki, kalafior
- Escherichia
Makaron pełnoziarnisty w sosie pomidorowym z tuńczykiem i suszonymi pomidorami + parmezan i natka pietruszki
Gnocchi ze szpinakiem i jajkiem sadzonym w papryce
Widzę, że u Ciebie też szpinakowo
U mnie był siekany, ale po podgrzaniu, to i tak się paćka robi. M zobaczyła i zawołała: jak ja uwielbiam szpinak i nie było to złośliwe, zjadła sporo.
Katherina super. Moje dostały ostatnio naleśniki z liściastym i stwierdzy ze wola paćke bo tu im włókna się ciągnęły.
Liście ale ja kupuję baby, to on nie jest taki włóknisty. G zjadła normalnie a młody mimo że miał w szkole obiad i w domu już jeść nie musi, to zobaczył u męża na talerzu i sam wciągnął 2 porcje.
Katherina, my bardzo lubimy szpinak ale z kolei takiej papki już tak sobie tzn mąż lubi np z jajkiem sadzonym.
ja też lubię ten baby, wtedy np na surowo z żurawiną robię sałatkę. Ogólnie ja uwielbiam szpinak w każdej postaci, papki też, tylko porządnie przyprawiony, z czosnkiem.