nasz balkon i ogród
Re: nasz balkon i ogród
Bramy u nas nie da się odsunąć ręcznie ot tak.
Sofii a przy bramce macie też Domofon? Jak wiesz ze ktoś przyszedł?
Sofii a przy bramce macie też Domofon? Jak wiesz ze ktoś przyszedł?
Nuuutella, już kilka razy przymierzaliśmy się, ale nie mamy. Mamy zwykły dzwonek. Drzwi wejściowe i okno z kuchni mam bezpośrednio na bramę, jeśli ktoś zadzwoni, to od razu widzę kto
Nuutella, podejrzewam że będziemy mieli zamknieta furtkę i dzwonek. Okno w kuchni mamy na furtkę więc mogę zerknąć. Jak ktoś przyjdzie to się pofatyguje i otworze
Nutella bramy nie ruszą bo ma napęd a na górze bramki jest taki skobel z metalu, który trzeba unieść do góry. Ponieważ jest to też wejście do serwisu męża, to od strony drogi jest na nim naklejka z napisem: podnieść do góry. Co jakiś (i to całkiem nie rzadko) czas trafia się klient zdejmujący bramkę z zawiasów, potem ją mocuje na zawiasach i kiedy wychodzi powiela schemat
Zamówiliśmy w końcu po 5 latach coś na taras.
- Załączniki
-
- 65FBD4A2-A931-4A9E-AA46-853A8D86EAF8.jpeg (713.13 KiB) Przejrzano 4021 razy
Prymulki są wieloletnie?
W zeszłym roku posadziłam kilka na przy skalniaku i wczoraj ze zdumieniem odkryłam, że one tam nadal są i kwitną
W zeszłym roku posadziłam kilka na przy skalniaku i wczoraj ze zdumieniem odkryłam, że one tam nadal są i kwitną
Lubię takie zaskoczenia
My wreszcie kupiliśmy płotki lamelowe i mam nadzieję że.starcza do odgrodzenia się od sąsiadów do czasu urosniecia płotu z jałowców
Chciałam Wam wrzucić fotkę, ale nie ma sposobu aby poszła. Nawet zrobiłam screena i zainstalowałem tapatalka. Dupa blada
Hmm spróbuję tak
https://photos.app.goo.gl/GpYh9dLUAU2mQC9n8
Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka
https://photos.app.goo.gl/GpYh9dLUAU2mQC9n8
Widzę żonkile. A chyba miał być płotek.
Czyli działa. Żonkile niby zwykle ale bardzo cieszą moje oko. Plotek dopiero się pomalował. Nie będzie to nic wybitnego ale moje dzieci nie będą musiały patrzeć jak jeden typ rzyga przez okno, a drugi sika w krzakifarazi pisze:Widzę żonkile. A chyba miał być płotek.
Mimezja, bardzo ładne Mi w tym roku brakuje tych tradycyjnych żółtych, ale mam kilka innych odmian.
Bardzo dużo tulipanów mi w tym roku nie wyrosło
Bardzo dużo tulipanów mi w tym roku nie wyrosło
Miska ale pięknie u Ciebie u mnie część jest pełna ale nie widać z daleka
Mimezja, zatem nie zrozumiałam intencji kwiatki super, u Ciebie i u Miśki.