Co dziś przygotowujecie na obiad?
Re: Co dziś przygotowujecie na obiad?
M "pizzunię" uwielbia, naleśniki, pierogi też.
Aktualnie ukochane to szpecle z warzywami i kawałkami indyka i pierogi z jagodami i ryby we wszelkiej postaci, to takie pewniaki nasze. I rosół. Za to pomidorowej nie lubi.
Aktualnie ukochane to szpecle z warzywami i kawałkami indyka i pierogi z jagodami i ryby we wszelkiej postaci, to takie pewniaki nasze. I rosół. Za to pomidorowej nie lubi.
Katherina, mi by wystarczylo gdyby A. mial takie pewniaki
u A. z pewniakow to sa nalesniki z dzemem jagodowym, makaron sam bez niczego, omlet i losos pieczony, a i ogorek kiszony
u A. z pewniakow to sa nalesniki z dzemem jagodowym, makaron sam bez niczego, omlet i losos pieczony, a i ogorek kiszony
U nas z pewniakow rosol, a najbardziej makaron z niego, ale tylko ja jest raz w tygodniu, jak ugotujemy czesciej, to nie zje, no i aktualnie suchy ryz, suchy chleb i sucha bulka... A! I jajka!
Wedliny, sery, czy jakis sos do ryzu to w zaleznosci od dnia i humoru...
Nalesniki juz dawno poszly w odstawke, zup zadnych nie zje, mieso sporadycznie... najwiecej chyba je warzyw, bo jak sie np gotuje jakas zupe i mi M "pomaga" to potrafi wciagnac pol selera i 2 marchewki w ogole pomidorki, pokrojona papryka itp to raczej takie pewniaki, ze cos tam skubnie... poza ogorkiem zielonym, za tym nie przepada...
Wedliny, sery, czy jakis sos do ryzu to w zaleznosci od dnia i humoru...
Nalesniki juz dawno poszly w odstawke, zup zadnych nie zje, mieso sporadycznie... najwiecej chyba je warzyw, bo jak sie np gotuje jakas zupe i mi M "pomaga" to potrafi wciagnac pol selera i 2 marchewki w ogole pomidorki, pokrojona papryka itp to raczej takie pewniaki, ze cos tam skubnie... poza ogorkiem zielonym, za tym nie przepada...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
O pomidorowa z lanymi kluskami jest też bardzo wysoko na liście. Zresztą szepcle w każdej postaci również. A w macu je cheeseburgera i frytki, bardzo lubi, liście dlatego, że naprawdę rzadko bywamy (ja z maca to mogę kawę co najwyżej wypić), za to jak dostała nuggetsy przez pomyłkę, to była duża rozpacz.
Jeszcze z takich śmiesznych zachcianek to lubi bułę/chleb posmarowany majonezem, z gotowaną szynką i ogórkiem kiszonym. Normalnie nie używam majonezu do smarowania kanapek, ale raz totalnie nic innego nie miałam i okazało się taką grzeszną przyjemnością, że głowa mała, myślę, że każdą ilość by wciągnęła
Jeszcze z takich śmiesznych zachcianek to lubi bułę/chleb posmarowany majonezem, z gotowaną szynką i ogórkiem kiszonym. Normalnie nie używam majonezu do smarowania kanapek, ale raz totalnie nic innego nie miałam i okazało się taką grzeszną przyjemnością, że głowa mała, myślę, że każdą ilość by wciągnęła
B za pomidorową nie przepada, tzn zje ale bez szału. Kiedyś uwielbiał. Za brokułową da się pokroić a szynkę oboje wcinają, jak chipsy Ile bym nie kupiła, to i tak zawsze zabraknie.
Poza tym większość potraw zjedzą bez problemu, tylko młody bardziej na mięcho się rzuca a G na kasze, ryż, ziemniaki i warzywa.
Poza tym większość potraw zjedzą bez problemu, tylko młody bardziej na mięcho się rzuca a G na kasze, ryż, ziemniaki i warzywa.
makaron z fasolka w sosie pomidorowym i parowka
Papryki stozkowe czerwone i biale, faszerowane
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Tofu w marynacie czosnkowo-imbirowej, ryż i kiszone warzywa
- Escherichia
Omlet ze szpinakiem, camembertem, oliwkami, pomidorami suszonymi
Łosoś + fasolka szparagowa
Kasza gryczana z jajkiem sadzonym i kiszona kapusta
falafel, ryz smazony z jajkiem, warzywa z mrozonki
Sałatka z makaronem, brokułami i prażonymi migdałami w sosie musztardowym
Dobra, robię test dodawania załączników normalnej wielkości obiad wspieramy lokalne biznesy przy niewspieraniu diety
/Niestety załączniki nadal nie działają;) a na obiad były bułeczki bao
/A teraz już chyba działa
/Niestety załączniki nadal nie działają;) a na obiad były bułeczki bao
/A teraz już chyba działa
- Załączniki
-
- PXL_20210319_121057040.PORTRAIT.jpg (2.22 MiB) Przejrzano 3333 razy