anty po porodzie
Re: anty po porodzie
Nutella, ja to nawet kilka takich osob znam a kiedys myslalam, ze to super bezpieczna metoda
Ona akurat zalozyla, bo jej drugie dziecko urodzilo sie niepelnosprawne i wiecej nie planowali, a tu taka niespodzianka
Ona akurat zalozyla, bo jej drugie dziecko urodzilo sie niepelnosprawne i wiecej nie planowali, a tu taka niespodzianka
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Chyba takiej super bezpiecznej to nie ma, ale ogólnie skuteczność jest dosyć wysoka jednak
Tak, ogolnie to bardzo wysoka i powiem szczerze w szoku jestem, ze w ogole kogos znam osobiscie, bo zawsze to bylo na zasadzie, ze gdzies sie slyszalo tylko, a tu 2 osoby w pracy
Ale super skuteczna to chyba tylko wstrzemięźliwośc
No i jednak trzeba miec mega pecha zeby zabezpieczenie zawiodlo
Ale super skuteczna to chyba tylko wstrzemięźliwośc
No i jednak trzeba miec mega pecha zeby zabezpieczenie zawiodlo
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, tez znam jedna osobiście.
Jak skończę kp to będę chciała znaleść kogoś na konsultacje. Kobitki krakowskie chętna jestem na namiary na specjalistów
Ja mysłałam o wkladce, ale zrezygnowałam, bo za dużo przypadków ciąż z tego zabezpieczenia znam
Dzieci nam juz wystarczy, wiec o zabezpieczenie zadba mąż
Dzieci nam juz wystarczy, wiec o zabezpieczenie zadba mąż
Aurinko, robi wazektomię?
taki ma plan
ja hormonow nie moge, gumki odpadają, no a ta spirala jest z bardzo niepewna (boję się, że nie będzie sie trzymała, ciąże)
ja hormonow nie moge, gumki odpadają, no a ta spirala jest z bardzo niepewna (boję się, że nie będzie sie trzymała, ciąże)
Ja kiedys wspomniałam przy rozmowie o spirali, że ona i tak ryzykowna i chyba tylko wazektomia byłaby pewne, no i po kilku dniach sam zaczal temat ze juz szukał itd. nawet był umowiony, ale przyszed locdown i u nas zawiesili działanie, tylko do Wawy trzeba
Ja kiedys bylam pewna, ze jak urodze to bedzie wkladka... a im wiecej z czasem przypadkow poznawac zaczelam, tym bardziej sie obawiam i jestem na nie...
Kurcze wiadomo, wszystko moze zawieść, no ale jak gumka peknie, albo zapomni sie tabletki, czy zwymiotuje itp to zawsze mozna zarwagowac, a polozenia wkladki sie codziennie nie skontroluje...
Po ciazy z M bardzo chcialam sprobowac plastrow, no ale nie moge niczego dwuskładnikowego
Do jednoskladnikowych tabsow mam takie zaufanie, a raczej do połączenia siebie i ich, bo nie potrafie co do minuty aie zmobilizowac z ich punktualnoscia, ze jak wzielam na probe, to ze strrsu i tak dodatkowo gumka byla...
Przy planowanej cc pewnie bym sie nad podwiazaniem zastanowila powaznie... no ale mam nadzieje na sn... wiec pewnie zostana gumki
Kurcze wiadomo, wszystko moze zawieść, no ale jak gumka peknie, albo zapomni sie tabletki, czy zwymiotuje itp to zawsze mozna zarwagowac, a polozenia wkladki sie codziennie nie skontroluje...
Po ciazy z M bardzo chcialam sprobowac plastrow, no ale nie moge niczego dwuskładnikowego
Do jednoskladnikowych tabsow mam takie zaufanie, a raczej do połączenia siebie i ich, bo nie potrafie co do minuty aie zmobilizowac z ich punktualnoscia, ze jak wzielam na probe, to ze strrsu i tak dodatkowo gumka byla...
Przy planowanej cc pewnie bym sie nad podwiazaniem zastanowila powaznie... no ale mam nadzieje na sn... wiec pewnie zostana gumki
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ale w 99% przypadków wysunięta wkładka daje objawy typu ból brzucha, intensywne krwawienie lub ciągle plamienie. Raczej się nie zdarza żeby wypadła bezobjawowo.
ale jednak zachodza w ciaze nie wiedzac o tym, a o ciazy dowiaduja sie np w 4miesiacu
Dokladnie, ja mam kuzynke o ktorej mowia, ze ma rude wlosy bo wkladka byla zardzewiala
Jakos e sumienie znam nikogo osobiscie, kto by zaciazyl po tabletkach, ale znam osoby ktory zaciazyly noszac wkladke. Wiec ona na bank odpada.
Jedyna nadzieja w Mezu hahah
kolezanka z bylej pracy zaszla w ciaze majac implant nie wiedziala o ciazy az do 5msc