Co teraz czytacie?
Re: Co teraz czytacie?
Efryna daj znać jak Ci ten Musso podszedł, bo dla mnie ta była dość słaba...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
daga, no szczerze mówiąc jestem w 1/3 tej książki i bardziej mnie póki co denerwuje niż sprawia przyjemność, więc myślę, że będę mieć podobne odczucia
A czytałaś już jakieś jego poprzednie? Mam wrażenie, że w poprzednich ta 'magia' była jakoś lepiej wpleciona w jego książki niż teraz. X lat temu czytałam np 'Papierową dziewczynę' i wtedy bardzo mi się podobała, jedna z moich faworytów, i albo byłam młoda i mało oczytana, albo jest to dobra książka, nie wracałam do niej od tamtego czasu, więc nie wiem
daga czytałam kilka jego książek, ale nie było tam elementów magicznych, takie hmm typowe kryminały, więc w sumie trochę mnie to zaskoczyło. Papierowej dziewczyny nie znam
Tak, Musso ma różne książki, te normalne kryminały też, ja zaczynałam od tych magicznych. Przejrzałam biblioteczkę i jeszcze fajna była 'Będziesz tam?', chyba kiedyś do nich wrócę
Ja czytałam jedną, ale nie pamiętam tytułu.
Chyba mi się podobała
Chyba mi się podobała
Mi się podobał wątek obyczajowy - romansowy, bo był nieoczywisty i na prawdę poszedł w zadziwiającym kierunku
Ale ta ostatnia część.... to że autorka popłynęła, to się czasem zdarza, ale przecież są wydawcy, redaktorzy itp. Chyba czytali i płakali Akcja dzieje się współcześnie, jest nawet pandemia i maseczki Niby super, ale w tej współczesności mamy wieś na końcu świata, i w takiej wsi gdzie zamieszkałych jest 5 domów jest kościół i działająca parafia, a nawet mały sklep A autobus jeździ na skróty leśną drogą, nie po asfalcie Są nawet domy, w których nikt nie mieszka od czasów wojny, ale ciągle stoją, nikt ich nie rozebrał, nie zawaliły się itp. mimo że są niezamieszkałe Taki realizm A jedna z bohaterek, po tym jak została wcześniej porwana i udało jej się uciec, wybiera się na samotny spacer po lesie....
Na początku wątek romansu był dość ciekawy, ale te ciągłe rozterki kto z kim chce być, w końcu zaczęły mnie irytować a najbardziej wkurzało mnie w ostatnich tomach, że każdy zabija każdego i każdy z innego powodu, po drodze już można się było pogubić kto z kim, dlaczego i w jakim celu. Puzyńska szykuje jakąś nową serię fantasy, ciekawe co z tego będzie
no też uważam, że już wcześniej autorka nieźle zaczęła odjeżdżać, ale hahaha bardzo mnie Misiaq rozbawił Twój komentarz pewnie faktycznie wszyscy płakali