-
Necia
- Posty: 20529
- Rejestracja: 28 maja 2017, 14:16
Post
autor: Necia » 06 wrz 2021, 21:22
Misiowa

dobrze ze ja takich nie umiem cudeniek, bo bym już ze 100 kg ważyła
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 07 wrz 2021, 20:24
Misiowa napisz jeszcze raz proszę link do tych prostych makaroników.
-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 10 wrz 2021, 15:18
Misiowa dziękuję
Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka
-
Misiowa
- Posty: 19515
- Rejestracja: 26 maja 2017, 18:20
Post
autor: Misiowa » 10 wrz 2021, 18:01
Mimezja, i jak?
Ja dziś testowałam przepis na pieczone donuty. Nie smakują jak smażone ale nie są złe. Zjadłam 3

-
Katherina
- Posty: 31039
- Rejestracja: 27 maja 2017, 12:15
Post
autor: Katherina » 10 wrz 2021, 18:05
Z jakiego przepisu robiłaś? Ja mam w gofrownicy wkładkę na mini donuty, niezłe są.
-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 10 wrz 2021, 20:48
Misiowa obeszlam nasze sklepy i nigdzie nie ma mąki migdalowej

zła jestem bo mogłam to wcześniej ogarnąć i jutro raczej nie będę miała kiedy podjechać na zakupy. Trudno. Najwyżej zainauguruje z nimi na Jagi urodzinach.
-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 29 paź 2021, 19:12
Misiowa siedzą cholery w piekarniku. Piekłam je wraz zJagoda i Maksem i czuje jakbym hektar pola kuniem przeorała. Sypali, mieszali, siali i sprawdzali moje nerwy. Następnie zginęła ta jedna właściwa tylka, po czym Jagoda rozerwała mi rękaw cukierniczy. Mam jeszcze 900g mąki. Nie wiem czy dam się namówic drugi raz

-
farazi
- Posty: 9866
- Rejestracja: 28 maja 2017, 6:57
Post
autor: farazi » 29 paź 2021, 19:53
Mimezja pisze: ↑29 paź 2021, 19:12
Misiowa siedzą cholery w piekarniku. Piekłam je wraz zJagoda i Maksem i czuje jakbym hektar pola kuniem przeorała. Sypali, mieszali, siali i sprawdzali moje nerwy. Następnie zginęła ta jedna właściwa tylka, po czym Jagoda rozerwała mi rękaw cukierniczy. Mam jeszcze 900g mąki. Nie wiem czy dam się namówic drugi raz
Santo subito!
Jadłam ostatnio ciastka podobne do tych
https://www.mojewypieki.com/przepis/mie ... a-amaretti
Może nada się mąka migdałowa? Były przepyszne.
-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 29 paź 2021, 20:22
Farazi

dziękuję

coś trzeba z nią zrobić. Tzn Jaga dostała ode mnie wolną rękę - pokazałam co i jak, niech se piecze koza jak jej się chce

choć Twój przepis wydaje się ciut szybszy
-
Katherina
- Posty: 31039
- Rejestracja: 27 maja 2017, 12:15
Post
autor: Katherina » 29 paź 2021, 21:11
Ja mąki migdałowej używam notorycznie. W tym tygodniu do owoców pod kruszonką i do sernika.
W sumie migdałowej to schodzi mi więcej niż zwykłej pszennej

-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 29 paź 2021, 21:39
Katherina pisze: ↑29 paź 2021, 21:11
Ja mąki migdałowej używam notorycznie. W tym tygodniu do owoców pod kruszonką i do sernika.
W sumie migdałowej to schodzi mi więcej niż zwykłej pszennej
Podziel się przepisami
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości