Kulinarne szaleństwa
Re: Kulinarne szaleństwa
To jest kostka hiszpańska, nie wiem co ja z tą kawową
https://www.marta-gotuje.pl/kostka-hiszpanska/
A miodownik będę robiła pierwszy raz (z Kwestii Smaku).
https://www.marta-gotuje.pl/kostka-hiszpanska/
A miodownik będę robiła pierwszy raz (z Kwestii Smaku).

No dobra zaczyna mi się podobać
ktoś coś jeszcze dorzuci?
Farazi nie siedz cicho i powiedz z czym w tym roku wyskakujesz. Misiaq wpada do mnie w święta, muszę mieć coś ekstra
Farazi nie siedz cicho i powiedz z czym w tym roku wyskakujesz. Misiaq wpada do mnie w święta, muszę mieć coś ekstra
W tamtym roku piekłam coś w stylu tortu - ciasto marchwiowo-orzechowe z kremem z serka Philadelphia. Pychota!

Ja robię to ciasto. Nie wiem czy z tego samego przepisu ale uwielbiam.
Prócz tego piernik staropolski i sernik baskijski z musem żurawinowym.
Za to kostka hiszpańska korci mnie od dawna, tylko czwartek ciasto, to chyba będzie przegięcie
Moja mama będzie robiła piernik staropolski, malinowa chmurkę i sernik królewski
Dobra to ze strony poleconej przez małą wynalazłam wiśniowa chmurkę i zrobię ja zamiast zwykłych bezów (muszę wykorzystać białka, więc beza będzie upieczoną już dziś), dzięki Misiowej napalilam się na sernik baskijski bo też nie wiedziałam który konkretnie chce zrobić, a za sprawą Miski będzie kostka hiszpańska. Dziękuję zamykam salę obrad. Garażu teraz siedź cicho i nie kuś
Mimezja
Zrobię ciastka amaretti, staropolski, gwiazdę i finito. U teściów na pewno pani domu będzie się wyżywać w kuchni.
No i wysłałam mężowi i nas przekonałaś, więc zamiast z żurawiną będą z musztardaMisiowa pisze:Dziewczyny, ten sosik musztardowy do śledzi pyszotka. Polecam

Ja zrobiłam dzisiaj miodownik, jutro robię sernik królewski i makowca. Ale u nas nie idzie dużo ciasta w święta (chociaż z roku na rok coraz więcej, bo chłopcy lubią chyba każde
).

- mała_czarna
Ja też dziś sernika piekłam. Przełożyłam piernika więc też z głowy już.
Calkiem produktywny dzień
Calkiem produktywny dzień

Tak wcześnie pieczecie sernik ? Ja zawsze piekę dzień wcześniej, bo boję się że będzie nieświeży. U nas musi być dobry na Wigilię i drugie święto (wtedy u teściowej świętujemy)

Ja właśnie kończę produkować nowe orzeszki. Wyjedli już wszystkie