Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
To my tak mieliśmy jak wynajmowaliśmy w Ząbkach pod Warszawą, mieszkanie miało 32 m2, a czynsz mieliśmy przez wode 600 zł! A było to 12 lat temu!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
U nas 11 lat temu było ok 300 zł
Małe sprostowanie- 75 a nie 80m2.
Na 50 m2 płaciliśmy najwyższy czynsz ok 550zł. Teraz teściowie tam mieszkają i im zmalał o 100zł.
Rozumiem, że więcej domowników, to wyższy czynsz no ale nie prawie tysiąc
Na 50 m2 płaciliśmy najwyższy czynsz ok 550zł. Teraz teściowie tam mieszkają i im zmalał o 100zł.
Rozumiem, że więcej domowników, to wyższy czynsz no ale nie prawie tysiąc
ale duże te czynsze, aż muszę spojrzeć ile wynosi w naszym starym mieszkaniu
my dziś spontanicznie zaprosiliśmy sąsiadów i temat zaczął się od wysokiej ceny gazu (oni nie mają), ale jak się ich zapytałam jak ceny węgla, to też nie wygląda kolorowo,niedawno kupowali tonę za 900zł, a ostatnio po znajomości udało im się kupić za 1500- gdzie kupowali od kolegi, który mówi, że dla "obcych" ma wyższą cenę.
my dziś spontanicznie zaprosiliśmy sąsiadów i temat zaczął się od wysokiej ceny gazu (oni nie mają), ale jak się ich zapytałam jak ceny węgla, to też nie wygląda kolorowo,niedawno kupowali tonę za 900zł, a ostatnio po znajomości udało im się kupić za 1500- gdzie kupowali od kolegi, który mówi, że dla "obcych" ma wyższą cenę.
My początkiem września kupowalismy węgiel, 1300 zł za tonę. 5 ton. Nie wiem czy nam wystarczy, przy ostatnich mrozach szedł jak woda. Jeśli zima będzie mroźna, to braknie. W zeszłym roku też dokupowalismy, ale po 900-1000 zł.
Teściowa latem kupiła węgiel, ona ma 2 piece i jak jest bardzo zimno to dogrzewa zwykłym. Tona była po 890zl, teraz jest po 1500
Opłata za Zimę w mieście w 2021 wynosiła 20 zł/dzień (wyżywienie +opieka), w 2022 r to już 50 zł/dzień
Było 100 zł za tydzień, teraz będzie 250 zł za tydzień.
Było 100 zł za tydzień, teraz będzie 250 zł za tydzień.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
W Warszawie się od lat nie spinał budżet, ale teraz mają wygodne tłumaczenie - to nie ich wina, to inflacja i rząd
G od przyszłego tygodnia idzie do normalnej pracy - w sensie od poniedziałku do piątku. Biorąc pod uwagę to, że będzie dojeżdżał 30 km w jedną stronę, cenę paliwa i to, ile palą nasze auta, wyliczylismy, że na paliwo wyda ok. 800 zł. Ja mam do pracy blisko, ale też jeżdżę autem, do tego jakieś okazjonalne wyjazdy i pewnie 1000zl/mc będzie mało.
Sofii to tak jak u nas
Zastanawialiśmy się po zakupie nowego auta nad założeniem gazu ale w obecnej sytuacji nawet to się nie kalkuluje
Zastanawialiśmy się po zakupie nowego auta nad założeniem gazu ale w obecnej sytuacji nawet to się nie kalkuluje
Michał tez dojeżdża 25 km w jedna stronę :/
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Mojego męża firma prawdopodobne się przenosi w inne miejsce. Jeszcze nie podano konkretnej daty ale jeśli tak się stanie, to skończy się chodzenie do pracy spacerkiem. Witamy auto i korki, choć S chce jak najwięcej jeździć rowerem.
1 tys na benzynę każdego miesiąca to na prawdę dużo
Dlatego jak szef dzwonil, czy nie chcialabym szybciej wrocic, chociaz na 10h tygodniowo, to sie nie zdecydowalam... patrzac na cene paliwa i ze stracilabym na kasie z rodzicielskiego, to wyszlabym pewnie na zero, z taka sama kasa jaka mam teraz przez dojazdy, a hobbystycznie swieta i weekendy ciułać to podziekuje
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵