Kuchnia
Re: Kuchnia
Ja trzymam w szklanych z Ikei.
Są w marketach laminowane panele przyblatowe. Pamiętam że w castoramie był spory wybór.
Często się daje też taki panel który tworzy całość z blatem, ma taki sam kolor/strukturę
Często się daje też taki panel który tworzy całość z blatem, ma taki sam kolor/strukturę
Dzięki, jest to jakiś trop. Muszę się wybrać pooglądać. Problemem jest u nas to, że nie mamy górnych szafek, więc musimy położyć coś, co nie będzie zbyt grube, żeby wyglądało lepiej, niż obecne płytki 

Płytki można zlicować z powierzchnią ściany, kładąc powyżej płytek płytę g-k.
Mamy tak w wc, ale pytanie, czy chcecie się w to bawić w kuchni.
Mamy tak w wc, ale pytanie, czy chcecie się w to bawić w kuchni.
Właśnie chyba nie chcemy. Też mamy tak w łazienkach, ale w kuchni to teraz trochę za dużo zamieszania. Najbardziej przeszkadza okap, który trzeba by było wyciągnąć na płytę. Wiadomo, jak byśmy robili kuchnię od zera, to tak byśmy zrobili. 9 lat temu byliśmy mniej mądrzy, a i "fachowca" mieliśmy wtedy beznadziejnego
Póki co jestem przeszczęśliwa, że możemy się pozbyć znienawidzonych płytek bez demontażu mebli.

Grubszy remont się szykuje, czy tylko kuchnia?
Coś pomiędzy
Będziemy odmalowywać cały dom, wykańczać pomieszczenie gospodarcze (po 9 latach!!!!), pozbędziemy się kominka, wymienimy listwy przypodłogowe na dole i w końcu wykończymy balkony.

Nie no, grubszy to byłby z wymianą podłóg i przestawianiem ścian
Nie tym razem, niestety 

Mi się podobało takie wykończenie, ale mam płytę gazowa, więc odpadło 

- Załączniki
-
- Screenshot_20220209_090956.jpg (154.3 KiB) Przejrzano 4378 razy
No i ostatecznie wymieniłam płytki na... płytki
Ale ładniejsze
Nie dało się nic innego zrobić, bo po skuciu płytek okazało się, że pomiędzy blatem a ścianą jest centymetrowa szpara. Także trzeba było położyć coś grubszego. Stanęło na białym matowym gresie 60x120 cm. Tym sposobem jest tylko kilka fug, więc mam nadzieję że będzie łatwiejsza w utrzymaniu.