Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Nawet jeśli spadną to spadnie tez dostępność kredytów, wiec zyskają tylko kupujący gotówkowi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Naprawdę współczuję ludziom, którzy zarezerwowali sobie domy i zapłacili zaliczkę myśląc, że mają ileś tam zdolności kredytowej. Teraz ta zdolność jest o wiele niższa...
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Ale w pl czy u was?
W Polsce na wielu płaszczyznach mamy już krach
A tak serio, rynek przecież nigdy nie jest i nie był stabilny. To że stopy wzrosły nie oznacza że już zawsze takie beda, tak samo z cenami nieruchomości, żywności itd...
Mnie nie pytaj, ja nie ogarniam ani giełdy ani gospodarki.
Tłumaczył mi to kiedyś, ale zapamietalam tylko tyle ze obecny system jest niewydolny i potrzebny jest krach zeby zrobic reset.
U nas jest 100%KarLa pisze:Przyszedł rachunek za gaz. O ile dobrze kojarzę to jest 80% podwyżki
Ale ja nie jestem posiadaczką gazu to nie mnie nie dotyczy.
U nas też o prawie 100% więcej ale my mamy tylko płytę na gaz, więc tego tak mocno nie odczujemy.
Pamiętacie jak pisałam, że dostaliśmy nowy czynsz na prawie tysiaka? Zmniejszyli nam o 200zł. Nie wiem dlaczego ale spółdzielnia przysłała nową rozpiskę.
Pamiętacie jak pisałam, że dostaliśmy nowy czynsz na prawie tysiaka? Zmniejszyli nam o 200zł. Nie wiem dlaczego ale spółdzielnia przysłała nową rozpiskę.
Pierwotnie. Ale już od prawie roku wiemy, że gazu mieć nie będziemy. Mamy pompę ciepła.
Jak byłam w szpitalu rodzić Stasia to się okazało, że nie przyłączają gazu nigdzie w okolicy (mam tu na myśli okoliczne gminy oraz samo miasto). My już nawet puszkę do gazu mieliśmy. Bliźniak obok gaz ma . Decyzja z dnia na dzień.
Nam to może nawet na dobre wyjdzie, ale koszt na dzień dobry zacny...
Mamy pompę ciepła + fotowoltaika. Za jakieś dwa lata Wam powiem czy się opłaca
Ale aplikacja mi pokazuje ile drzewek posadziłam
Mamy pompę ciepła + fotowoltaika. Za jakieś dwa lata Wam powiem czy się opłaca

Ale aplikacja mi pokazuje ile drzewek posadziłam

Właśnie dostaliśmy rachunek za gaz. Wzrósł o 50% w stosunku do tego samego okresu rok temu. (Rok temu 1000 zł za 2 m-ce, teraz 1500)