Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Dobre
Zamówiłam dziś węgiel, zanim wjedzie embargo.
10 tys za 4 tony
Niedługo ciepło w domu będzie luksusem...
Zamówiłam dziś węgiel, zanim wjedzie embargo.
10 tys za 4 tony
Niedługo ciepło w domu będzie luksusem...
Dobrze ze mam tak zarośnięta dzialke, ze nawet jak wytne połowę to nikt sie nie kapnie....
- Escherichia
My w tamtym roku płaciliśmy jakoś 900...
Popieram sankcje itd bardzo bym chciała żeby to wszystko się skończyło, ale te konsekwencje gospodarcze są dobijające, dlatego te resztki rozsyjskiego węgla rozejdą się w mig
A dziś będą podwyżki stop znów.
Itzal pewnie na takie dorywcze grzanie to dobre, ale gdybym miała codziennie przed pracą/po pracy rozpalac, doglądać, latać do piwnicy bo zgasło... Jednak podajnik jest wygodny przy takim normalnym funkjconwaniu dwóch pracujących osób
Popieram sankcje itd bardzo bym chciała żeby to wszystko się skończyło, ale te konsekwencje gospodarcze są dobijające, dlatego te resztki rozsyjskiego węgla rozejdą się w mig
A dziś będą podwyżki stop znów.
Itzal pewnie na takie dorywcze grzanie to dobre, ale gdybym miała codziennie przed pracą/po pracy rozpalac, doglądać, latać do piwnicy bo zgasło... Jednak podajnik jest wygodny przy takim normalnym funkjconwaniu dwóch pracujących osób
My grzejemy tez prądem
Jak np wtchodzimy i wiem ze w kozie zgasnie, to zanim wyjedziemy z miejsca gdzie jestesmy, odpalam na aplikacji grzejniki, i zanim dotrzemy do domu to tam juz jest 21 stopni nawet jak piec nie grzeje. Wczesniej koza byla glownym grzaniem, teraz jest dla klimatu/jak mroz ponizej 10°.
Jak np wtchodzimy i wiem ze w kozie zgasnie, to zanim wyjedziemy z miejsca gdzie jestesmy, odpalam na aplikacji grzejniki, i zanim dotrzemy do domu to tam juz jest 21 stopni nawet jak piec nie grzeje. Wczesniej koza byla glownym grzaniem, teraz jest dla klimatu/jak mroz ponizej 10°.
Stopy w górę o 1 procent. Zajebiście
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
1 punkt procentowy w sensie?Necia pisze:Stopy w górę o 1 procent. Zajebiście
Cos czuję, że nasza stała rata na 5 lat to będzie za krótki czas..
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
O dramat.. zaczynam się zastanowić vzy nie zamrozić tego oprocentowania i u nas.
Tak, w 2013 roku innego nie dawali.Itzal pisze:Necia wy macie zmienne oprocentowanie?
Ja myślałam o zamrożeniu już jakiś czas temu.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Nam na razie nie wzrosło dużo, ok 200 zł miesięcznie więc doszliśmy do punktu sprzed pandemii. Nadal jesteśmy okres pandemiczny do przodu.
Docelowo powinno być ok 550 zł więcej niż w pazdzierniku ale odczujemy pewnie koło lipca.
Itzal rozumiem, taka kombinacja pewnie jest wygodna dla Was. Jak nie ma was w pl to w ogóle nie grzejecie?
Docelowo powinno być ok 550 zł więcej niż w pazdzierniku ale odczujemy pewnie koło lipca.
Itzal rozumiem, taka kombinacja pewnie jest wygodna dla Was. Jak nie ma was w pl to w ogóle nie grzejecie?
Nuutella odpalamy grzejniki tylko jak spada do zera, wtedy grzeja do ok 12 ° i tylko w przedpokoju, kuchnia/lazienka i pomieszczenie gospodarcze (tam gdzie ciag wodny).
To czy ktoś odczuwa już więcej czy mniej zależy czy ma Wibor3m czy 6m
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
My mamy wibor 3m. W marcu płaciliśmy jeszcze tyle co na początku kredytu a w kwietniu i maju już ponad 200zł więcej. Kolejna podwyżka w czerwcu...