Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
U mnie wymiana oleju, filtrów w dwóch autach ponad 900zl, dentysta 350zl..
- mała_czarna
Uu też nieźle._daga_ pisze:U mnie wymiana oleju, filtrów w dwóch autach ponad 900zl, dentysta 350zl..
Z dobrych rzeczy to od tego miesiąca będziemy dostawać karty do wykorzystania na jedzenie o wartości 300zl więc zawsze coś do przodu.
A mi się zepsuła lampa w aucie. Nowa kosztuje 4200, a wypadałoby wymienić obydwie, żeby jednakowo świeciły
Jest podobno jakiś jeden człowiek, który podejmuje się naprawy, ale musielibyśmy ją wymontować i wysłać.
Jest podobno jakiś jeden człowiek, który podejmuje się naprawy, ale musielibyśmy ją wymontować i wysłać.
A gwarancja tego nie obejmuje?
Czy to jest zużycie a nie awaria?
Podobno to przypadłość dwóch czy trzech roczników, ale oficjalnie nie było żadnej informacji, że to wada fabryczna.
Auto już prawie 3 lata po gwarancji.
Auto już prawie 3 lata po gwarancji.
Myślami że w tym nowym.
U nas tez takie koszta w czerwcu wymienialismy filtry (oleju, kabinowy, paliwa) + olej z wymianą, wezyk gdzies przy chlodnicy, nasmarowanie skrzypiacych drzwi i niecale 1500 poszlo sie...
Przyzwyczaiłam się do starych "wysokich" cen, a tu "nowe" wysokie ceny. Jestem zdołowana, wszystko tak drożeje, że można depresji dostać.
Dzisiaj moja siostra kupiła 3 kawałki ciasta plus 4 chleby i stówa do zapłaty.. przerażają mnie ceny..
Ceny chleba to jest w niektorych miejscach kosmos.
U nas na wsi 0.5kg chleb kosztuje 8.1 zl a u nas w miescie 0.8kg 5.5zl
U nas na wsi 0.5kg chleb kosztuje 8.1 zl a u nas w miescie 0.8kg 5.5zl
Wizyta w aptece... O fuck...
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Apteki mają potężne marże.
Podawałam już przykład leku dla mojego taty, który musi przyjmować reguralnie. Różnica w cenie między aptekami to 30 -40 zł na opakowaniu!
Podawałam już przykład leku dla mojego taty, który musi przyjmować reguralnie. Różnica w cenie między aptekami to 30 -40 zł na opakowaniu!
Pracujac w aptece i majac znizki, plus majac wglad w cene producenta/zakupu, a cene apteki, teraz dopiero wiem jak szokujace sa marze... same moje tabletki anty... przed praca w aptece 46€ odkad pracuje w aptece 33€
Ale jak wiele lekow ma przebitke 100% to ja dziekuje...
Moje anty jak policzylam maja marże 59%
Oczywiscie te na recepte refundowana to spoko, bo tu sie placi max 10% ceny leku... ale te bez recepty/na prywatna, to szok
Ale jak wiele lekow ma przebitke 100% to ja dziekuje...
Moje anty jak policzylam maja marże 59%
Oczywiscie te na recepte refundowana to spoko, bo tu sie placi max 10% ceny leku... ale te bez recepty/na prywatna, to szok
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ceny w aptekach internetowych są czasem prawie polowe niższe, masakra
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.