Poradnik prezentowy
Re: Poradnik prezentowy
My co roku kupujemy tylko rodzicom, chrześniakom i siostrzenicom/siostrzeńcom i to też symbolicznie

Moja mama pewnie kasę dostanie, teściowa raz wspomniała że najbardziej by się jej przydała dobra ostrzałka do noży
to znalazłam i kupiłam
coś jeszcze dokupimy do tego

Dla moich rodziców też zwykle idziemy w coś praktycznego i zawsze kupujemy wspólnie z moją siostrą, ale w tym roku jakoś totalnie nie mamy pomysłu. Teściowej z kolei nie wolno kupić nic praktycznego i prezent zwykle wybiera "ta lepsza synowa" 

Bo to jest dokładnie ten typ kobiety. Po naszym weselu moja ukochana ciocia powiedziała, że mi współczuje takiej teściowej, a niektórzy z mojej rodziny pytali, dlaczego była taka wku* całe wesele 

My na siostrzenice przeznaczamy po 200zł.
Poza tym prezenty robimy sobie nawzajem i teściom.
Teściowa dostanie paterę a teść koszulę.
Poza tym prezenty robimy sobie nawzajem i teściom.
Teściowa dostanie paterę a teść koszulę.
My z rodzeństwem i rodzicami robimy losowanie. Jest nas dużo bo 5 plus rodzice to wychodzi 12 osób dorosłych. A nie, w sumie już 13 bo moj siostrzeniec już tez wchodzi w dorosłych. Wiec ustaliliśmy kilka lat temu, ze każdy losuje jedna pare i kupujemy wtedy prezent po 200 zł na los. Każdy mówi co mniej więcej chce wiec nie są to jakieś niespodzianki, ale wszystkim miło, bo każdy coś dostanie przy stole.
Teściom nie wiem czy coś kupimy.
Teściom nie wiem czy coś kupimy.

U nas przy stole wigilijnym u teściowej siedzi 19 osób... Ciężko byłoby wszystkim coś kupić. Do tego 3 osoby do obdarowania u mnie

Karla, to tak jak u nas, jest nas 23 w sumie w wigilie
6 dzieci, na nich składka po 50 zł/dziecko. I dorośli te 200 zł na pare. Wiec wydaje się plus minus 500 zł.

- Escherichia
U mnie w tym roku wyjątkowość liczna Wigilia - 7 osób 
U nas wszyscy dostają prezenty
Ale jestem jedyną osobą w rodzinie, która uwielbia kupować prezenty 
U nas wszyscy dostają prezenty
Mój mąż dostanie ode mnie czujnik czadu do garażu
Nie wiem co kupić siostrzenicy, ale ogólnie prezenty kupujemy tylko sobie nawzajem z mężem i dzieciom
Nie wiem co kupić siostrzenicy, ale ogólnie prezenty kupujemy tylko sobie nawzajem z mężem i dzieciom
My kupujemy sobie, rodzicom, swoim dzieciom, dzieciom brata, chrześniakom i moim babciom.
W zasadzie większość prezentów już kupiłam i jak zwykle popłynęliśmy finansowo.
W zasadzie większość prezentów już kupiłam i jak zwykle popłynęliśmy finansowo.
U nas od kazdego dostaja tylko dzieci, dorosli to tylko miedzy soba no ja z mezem itp, ale nie kupujemy kazdemu doroslemu
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
- Escherichia
Każdy każdemuMisiaq pisze: ↑04 gru 2022, 10:30Ale wszyscy od wszystkich czy każda osoba dostaje jeden prezent?Escherichia pisze: ↑04 gru 2022, 8:51U mnie w tym roku wyjątkowość liczna Wigilia - 7 osób
U nas wszyscy dostają prezentyAle jestem jedyną osobą w rodzinie, która uwielbia kupować prezenty
![]()
Bo u nas też wszyscy dostaną prezenty, ale nie każdy od każdego. Ja dostanę od męża, mąż ode mnie, ale nie kupujemy już dla swojego rodzeństwa.
U mnie w klasie jest uczeń z Ukrainy i chcę zrobić paczkę dla niego i jego rodziny. Na pewno jakaś zabawka dla młodego, jakieś słodycze, kosmetyki, co jeszcze? Mieszka z mamą i babcią.