Kuchnia
Re: Kuchnia
KarLa, jako posiadaczka zlewu centralnie pod oknem po raz drugi (tym razem nie z wyboru) stwierdzam, ze to najwieksza porazka i nigdy wiecej sie za nic na to bym swiadomie nie zdecydowala
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Szkoda ze okno nie jest wyżej. Ja mam pod oknem zlew ale właśnie z wysokim parapetem i nie ma problemu ani z baterią ani z chlapanjem się okna.
KarLa, miałaś już szafki w kuchni otwierane na tip-on?
Ruby, nuutella, no z oknem niestety nic nie zrobimy
Farazi, ogólnie większość szafek bedzie z listwa krawedziwa, tylko te po prawej będą tip on. A coś nietak z nimi?
Farazi, ogólnie większość szafek bedzie z listwa krawedziwa, tylko te po prawej będą tip on. A coś nietak z nimi?
U mnie najwiekszy problem jest taki, ze nie da rady otworzyc okna w poprzednim mieszkaniu sami sobie tak ubzduralismy i wyklinalam, bo jednej polowki nie szlo otworzyc bo zatrzymywala sie na baterii lekko uchylona, tutaj juz kuchnia byla i zlew tez pod oknem i ta sama sytuacja, wiec z myciem to jest logistyka i gimnastyka taka, ze slabo mi na sama mysl
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Karła ta otwarte półki obok lodówki to rozumiem, że są dlatego że nic innego się tam nie zmieści?
I jeszcze mam pytanie o te półki obok piekarnika, to będzie witryna czy otwarte półki?
I jeszcze mam pytanie o te półki obok piekarnika, to będzie witryna czy otwarte półki?
Ruby, u nas jedno skrzydło też nie otworzy się w całości
Misiaq, tak właśnie, koło lodowki nic innego sie nie zmieści, więc będą półki na wino
A te półki z drugiej strony, to tak jak nuutella napisała, to miejsce na jakiś ekspres/toster /thermomix/książki kucharskie itp. W razie jak uznamy ze to niepraktyczne to można zamontować front
Tam gdzie kończą się czarne szafki górne, będą lamele
Misiaq, tak właśnie, koło lodowki nic innego sie nie zmieści, więc będą półki na wino
A te półki z drugiej strony, to tak jak nuutella napisała, to miejsce na jakiś ekspres/toster /thermomix/książki kucharskie itp. W razie jak uznamy ze to niepraktyczne to można zamontować front
Tam gdzie kończą się czarne szafki górne, będą lamele
Zrozumiałam, że nie będzie uchwytów tylko wszędzie tip on. Ale ok, uzupełniłaś opis.
Z kolorami nie doradzę, bo nie lubię takiego odcienia dębu wydaje mi się, że czarny, biały i jeszcze ten dąb to już będzie za dużo kolorów.
Farazi, sugerowałam się trochę ta kuchnia,
- Załączniki
-
- Screenshot_20200921_081417_com.android.chrome.jpg (622.94 KiB) Przejrzano 4848 razy
Aha i okno jest większe niż w projekcie, zajmuje większą część ściany na szerokośc
Tu na zdjęciu jest dąb lancelot?
Jeśli chodzi o kolory to wiadomo, kwestia gustu, ale mnie się to całe zestawienie w wersji z dębem między szafkami wydaje przytłaczające.
Na co jednak zwróciłam uwagę, to jak się kończą szafki górne po lewej stronie, a blat wystaje dalej. Wiesz, o czym piszę? Nie wiem, jak to inaczej zaprojektować, ale nie podoba mi się, że blat i szafki nie kończą się w jednej linii.
I jeszcze jedno. Planujesz zlew bez ociekacza?
U mnie zlew jest pod oknem, ale tak umieszczony, że wylewka jest po lewej stronie i bez problemu można otworzyć okno.
Jeśli chodzi o kolory to wiadomo, kwestia gustu, ale mnie się to całe zestawienie w wersji z dębem między szafkami wydaje przytłaczające.
Na co jednak zwróciłam uwagę, to jak się kończą szafki górne po lewej stronie, a blat wystaje dalej. Wiesz, o czym piszę? Nie wiem, jak to inaczej zaprojektować, ale nie podoba mi się, że blat i szafki nie kończą się w jednej linii.
I jeszcze jedno. Planujesz zlew bez ociekacza?
U mnie zlew jest pod oknem, ale tak umieszczony, że wylewka jest po lewej stronie i bez problemu można otworzyć okno.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2023, 18:25 przez farazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Farazi, nie, tam na zdjęciu to nie jest Lancelot. Ale jak oglądaliśmy blaty to w sumie nie znalazłam nic innego podobnego tak jak na zdjęciu. Na żywo ten Lancelot w sumie najbardziej mam się podobał, a stolarz doradzal właśnie do połączenia z czarnym
Jedyne nad czym bardzo się zastanawiam to czy te górne szafki miałby być czarne.
A to miejsce o którym piszesz tk tam są w planach lamele
Jedyne nad czym bardzo się zastanawiam to czy te górne szafki miałby być czarne.
A to miejsce o którym piszesz tk tam są w planach lamele
Coś jak tu, ale cieńsze
- Załączniki
-
- Screenshot_20230420_181607_com.android.gallery3d.jpg (789.14 KiB) Przejrzano 4892 razy