nasz balkon i ogród
Re: nasz balkon i ogród
Farazi, kompozyt (tylko dobrej jakości) dobrze się trzyma. My mamy tarasy kompozytowe, a na balkonach te podłogi drewniane na klik.
Kompozyt wymaga tylko mycia, drewno na pewno trzeba odświeżać co jakiś czas.
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka
Kompozyt wymaga tylko mycia, drewno na pewno trzeba odświeżać co jakiś czas.

My mamy podest na balkonie ale drewniany. Póki co nic się z nim nie dzieje ale jest zaimpregnowany.farazi pisze:Ma ktoś podest kompozytowy na balkonie? Bardzo podobają mi się ”płytki” drewniane (montowane na klik), ale nasz balkon nie jest osłonięty, deszcz zalewa go prawie do okien i boję się, jak to będzie wyglądało po jednym sezonie.
Ja na dziś pochowałam kwiaty, bo straszna zimnica :/
Ma któraś z Was zaslony na tarasie? Szukam czegoś na wysokość 220, zakres cen różny i nie wiem na co się decydować...
Ma któraś z Was zaslony na tarasie? Szukam czegoś na wysokość 220, zakres cen różny i nie wiem na co się decydować...
Nuuutella, ja też jestem na etapie szukania zasłon tarasowych...

No ja też mam obawy, co do tych z allegro. Muszę się zagłębić w temat, bo ja też potrzebuję karniszy.

Mój mąż myślał o stalowej lince, ale nie zdecydowaliśmy ostatecznie
Nuuutella, sadziłaś może sama supertunie do ampli? Kupiłam pierwszy raz sadzonki i zastanawiam się - czy do skrzynki, czy do ampli. W amplach zwykle kupowałam gotowe, ale ciężko trafić supertunie.
Ja zrobiłam małe zakupy w sobotę ale jeszcze nie miałam czasu przesadzić. Niestety nie dostałam lawendy i w tygodniu jadę jeszcze raz. Będzie jeszcze mięta i bazylia.
Winorośl puściła liście tylko trzeba jej kupić stabilniejsze oparcie.

Winorośl puściła liście tylko trzeba jej kupić stabilniejsze oparcie.

Musiałam wygooglowac ample

Mysle że będziesz z nich zadowolona!
Misiowa piękny misz masz!
Za tydzień zaczynamy robić zadaszenie do tarasu, stalowa konstrukcja+poliweglan+żaluzje+ zaslony.
Nie mogę się doczekać!
Misiowa, dobrze widzę begonie dragon?

- malwinka89
Posadziłam kwiaty we wtorek, a tu codziennie przymrozki. Na razie się trzymają...