Co teraz czytacie?
Re: Co teraz czytacie?
34/2023 (czytam na czytniku, to nie dla mnie)
Misiaq nie lubisz na czytniku?
Dla mnie plus jest taki, że można czytać wieczorami bez światła, albo czytając można go trzymać jedną ręką. Wkurza mnie przewracanie kartek w normalnej książce
Dla mnie plus jest taki, że można czytać wieczorami bez światła, albo czytając można go trzymać jedną ręką. Wkurza mnie przewracanie kartek w normalnej książce
Ja sobie chwalę czytnik przy kp, mogę trzymać w jednej ręce, nie muszę przewracać kartek i nie budzę dziecka światłem. Ale papierowe książki mają niezaprzeczalny urok, więc gdy tylko mogę, to czytam normalne.
A, i jeszcze jedna rzecz, książkę na czytnik zorganizuję sobie w minutę (mam abonament bez limitu w Legimi), a papierową trzeba wypożyczyć lub kupić, więc zajmuje dużo więcej czasu.
Nie lubię i bardzo sporadycznie używam czytnika.
Zalety praktyczne są ogromne i z nimi nie dyskutuje, ale w czytniku nie ma "ramabtyzmu". Dlatego, póki co, zdecydowanie pozostaję analogowa
Ale znowu w pracy wcale już nie korzystam z papieru, miałam na początku z tym spory kłopot, ważne rzeczy drukowałam, nie umiałam się skupić na czytaniu dokumentów z laptopa. A teraz jest odwrotnie, jak od czasu do czasu mam coś w papierze, to dziwnie mi z tym
z jakiego czytnika korzystasz? Ja zaczęłam się zastanawiać nad sprawieniem sobie jakiegoś i jestem na etapie badania rynku (też mam Legimi i musi być kompatybilny).Katherina pisze: ↑29 cze 2023, 22:09Ja sobie chwalę czytnik przy kp, mogę trzymać w jednej ręce, nie muszę przewracać kartek i nie budzę dziecka światłem. Ale papierowe książki mają niezaprzeczalny urok, więc gdy tylko mogę, to czytam normalne.
A, i jeszcze jedna rzecz, książkę na czytnik zorganizuję sobie w minutę (mam abonament bez limitu w Legimi), a papierową trzeba wypożyczyć lub kupić, więc zajmuje dużo więcej czasu.
Nie do mnie pytanie, ale ja mam Pocketbook touch lux 5 i gdy ostatnio mi padł, to kupiłam ten sam. Minusem jest to, że nie wiem dlaczego się zepsuł, bo ani mi nie spadł, ani nic. Ale poza tym, jestem z niego bardzo zadowolona