Ekspres do kawy
Re: Ekspres do kawy
W ogole to ja jestem zachwycona serwisem siemensa! Nasz pierwszy ekspres mial jakas wade i co chwile kazal czyścić jednostke zaparzajaca a po czyszczeniu i yak uwazal ze mam ja wyczyscic... Mielismy go dwa razy na serwisie, ktory dzialal blyskawicznie, bo dzien po telefonie juz ktos po niego byl i szybko wracal, a jak oddalam go na serwis 3 raz to napisali, ze wlasnie ma jakas wade i proponuja nam wymiane na inny model, bo nasz wycofali ze sprzedazy... Oczywiscie proponowany model byl nowszy, wiec dostalismy w ciagu kilku dni nowiutki ekspres
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Asieka, siemens e6 plus 500
Ruby, dobrze wiedzieć
Ruby, dobrze wiedzieć
aa to wiem który. My chcemy ten EQ.6 plus s.100
Ja mialam ten felerny EQ.9 s400 teraz mam EQ.9 plus connect s500
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
byłam w dwóch sklepach i odradzali. Że młynek metalowy i czuć metaliczny posmak i mam mętlik w głowie.
W jednym ten nam bardzo polecali
Ekspres SAECO GranAroma SM6582/30 Srebrny
Asieka mamy go od kwietnia 2022 i jakoś nie czuję tego posmaku, mój S. też nie narzeka. W opiniach w internecie też nie zauważyłam, żeby ktoś to pisał, a zanim kupiliśmy to dużo czytałam, który najlepszy.
Za minus tego ekspresu uważam mały wybór rodzajów kaw do zrobienia, ale ja kupowałam dla latte macciato, bo innej nie pijemy.
Za minus tego ekspresu uważam mały wybór rodzajów kaw do zrobienia, ale ja kupowałam dla latte macciato, bo innej nie pijemy.
A co do saeco, to wgl nie znam ich ekspresów, moja siostra ma melitte i jest bardzo zadowolona, ale który dokładnie model to nie wiem
Saeco to Philips
Ja mam co prawda mlynek ceramiczny, wiec sie do posmaku nie wypowiem jakos bardzo, ale szwagierka ma ekspres z serii eq.6 co prawda wlasnie sie zaczal notorycznie psuc, ale ma go juz jakos od 2015 roku i zawsze byla zadowolona, ze smaku tez, u mnie w pracy jest tez siemens jakis, mlynek tez metalowy i tez nie czuję zeby jakos inaczej kawa smakowala niz w domu
Ja mam co prawda mlynek ceramiczny, wiec sie do posmaku nie wypowiem jakos bardzo, ale szwagierka ma ekspres z serii eq.6 co prawda wlasnie sie zaczal notorycznie psuc, ale ma go juz jakos od 2015 roku i zawsze byla zadowolona, ze smaku tez, u mnie w pracy jest tez siemens jakis, mlynek tez metalowy i tez nie czuję zeby jakos inaczej kawa smakowala niz w domu
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Saeco ma ceramiczne młynki. Też kiedyś się na to zafiksowałam, ostatecznie kupiłam z metalowym młynkiem i nie zauważam posmaku metalu.
Wszystkie profesjonalne młynki do kawy są stalowe, nigdy ceramiczne. Młynek ceramiczny rozgniata ziarna, dając dużo pyłu i w efekcie gorzki napar. Metalowe żarna są dużo ostrzejsze i z łatwością rozcinają ziarna. Przemiał jest równiejszy i powtarzalny, więc i kawa za każdym razem będzie miała taki sam smak.
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka
Miśka, ale weszłaś w temat a jak Twoje eksperymenty kawowe? Co teraz najchętniej pijesz?
Farazi, ostatnio mało eksperymentuję, Mam kilka ulubionych palarni i najczęściej wybieram coś z pewniaków. Ale odkryłam i pokochałam kawiarkę. Jeździ z nami wszędzie i brak ekspresu, albo słaby ekspres nie jest już problemem
my mamy już prawie rok melitte i jesteśmy bardzo zadowoleni. No i serwis w porządku, bo już niestety przez naszą twardą wodę musieliśmy korzystać.
Aneczka, odkamieniasz regularnie?
Miśka, rozumiem Cię. Kawiarki używam na wakacjach nad morzem. Ja w sumie od dawna kupuję kawę w palarni Proper, dwa albo trzy rodzaje kawy na zmianę. W pracy kupujemy z firmowej palarni sklepu, z którego dzierżawimy ekspres. Naprawdę przyzwoita kawa, w cenie niższej niż popularna złota Lavazza czy nawet Tchibo.
Miśka, rozumiem Cię. Kawiarki używam na wakacjach nad morzem. Ja w sumie od dawna kupuję kawę w palarni Proper, dwa albo trzy rodzaje kawy na zmianę. W pracy kupujemy z firmowej palarni sklepu, z którego dzierżawimy ekspres. Naprawdę przyzwoita kawa, w cenie niższej niż popularna złota Lavazza czy nawet Tchibo.