Co teraz czytacie?
Re: Co teraz czytacie?
46/2023
Wybucham śmiechem, ale czytam
Wybucham śmiechem, ale czytam
Szukam czegoś dla babci, na prezent.
Jakaś obyczajówka, albo reportaż/biografia?
Kiedyś poleciłyście mi winnych i jej się podobało, potem kupiłam jej biografię Diany i też była zadowolona.
Pomóżcie.
Jakaś obyczajówka, albo reportaż/biografia?
Kiedyś poleciłyście mi winnych i jej się podobało, potem kupiłam jej biografię Diany i też była zadowolona.
Pomóżcie.
Sofii, może "Chłopki" - jeśli chodzi o reportaż? Bardzo ostatnio popularna książka i moim zdaniem nie bez powodu - naprawdę trudno się oderwać
Efryna, intensywnie się nad nimi zastanawiam. Tylko czy dla mojej 82-letniej babci to będzie dobra książka? O jakich czasach ona jest? Mam na liście dla siebie i sama nie wiem. Doradź.
Książka jest świetna, ale dla kogoś z pokolenia powojennego może być jednak za trudna.
Bo to nie wymyślone historie, ale prawdziwe życie.
To nie będą czasy Twojej babci, bo książka opisuje czasu przed II wojny głównie, ale jednak dla nas to odległa historia, babcia może ja inaczej odbierać.
Ale jeszcze raz powtarzam, książkę bardzo warto przeczytać.
Polecam bardzo te serię, podobała się mi, mojej mamie i jej przyjaciółkom
https://lubimyczytac.pl/cykl/20815/wendyjska-winnica
PopieramMisiaq pisze: ↑17 gru 2023, 21:51Polecam bardzo te serię, podobała się mi, mojej mamie i jej przyjaciółkom
https://lubimyczytac.pl/cykl/20815/wendyjska-winnica
swietna ksiazka! smialam sie przy niej, plakalam, zawiera duzo madrosci; niby oczywista i zwykly romans, ale mnie mega poruszyla
82/2023
82/2023
Też czytałam Chłopki i wg mnie książka dla 88 letniej babci może być zbyt trudna. Mnie poruszyła bardzo a nie znałam tamtych czasów.
Teraz czytam
Teraz czytam