nasz balkon i ogród
Re: nasz balkon i ogród
Ja miałam. Piękne, ale skubanie tych drobnych kwiatów doprowadzało mnie do furii.

Nie znam się kompletnie na roślinach. Chciałabym (a bardziej mąż)
posadzić cos w podłużnej doniczce na zewnętrznym parapecie. Coś co będzie długo wyglądało ładnie
co polecacie? Moj mąż ma obsesję że ludzie nam przez okna patrzą, a ja nie cche firanek
kwiaty trochę zasłonią

Misiaq, dzięki za odpowiedź. No z tego co widzę to pelargonie bardziej w dół rosną, zwisają. Chociaż ładne są
te aksamitki pewnie słabo przysłonia.
Zaznacze że jest to okno od strony południowej

Zaznacze że jest to okno od strony południowej

Sorry myślałam o północnej stronie a napisałam południowej
surfinie mi się podobają

Surfinie, pelargonie i aksamitki potrzebują słońca. Od północy sprawdzą się begonie (niezmiennie polecam odmianę solenia - teoretycznie jest na słońce, ale o niebo lepiej sprawuje się w cieniu).
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka

Miska, dzięki że piszesz bo ja mam wszystkie parapety w cieniu jeden chyba tylko sloneczny
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Są też pelargonie stojące, pewnie w maju brdziesz miała różne odmiany.
Mi kiedyś surfinie oblepiły połowę okna kuchennego, poprzyklejały się do szyby i stopniowo pięły się w górę.
Mi się solenie fajnie sprawowały w zeszłym roku. Dzięki Miśka za opinie odnośnie bellsow, pewnie kupię, ale jednak symbolicznie.
Nuutella, dobrze wiedzieć. Ale jak potrzebują słońca to chyba nic z tego nie wyjdzie

Misiaq, u nas solenie są w każdym ogrodniczym.
Ja w tym roku na południowy taras idę w dalie. Uwielbiam je i ładnie mi do tej pory rosły w gruncie. Wyrzuciłam w tym roku dwa rododendrony. Po 5!! latach walki z opuchlakiem stwierdziłam, że to nie ma sensu. W to miejsce wsadzę Anabellki, bo obok już ładnie rosną i chciałabym też dwie sztuki na pniu, żeby rosły w donicach. Nie kojarzę żebym je widziała w ogrodniczych (internet twierdzi, że są), chociaż do tej pory też specjalnie nie szukałam. Muszę się wybrać do zaprzyjaźnionej sprzedawczyni, czy mi poszuka na giełdzie.
Chciałabym w majówkę ogarnąć kwiaty, żeby mieć już kolorowo na komunię, ale zobaczymy czy pogoda pozwoli. Zwykle sadziłam po zimnych ogrodnikach.
Ja w tym roku na południowy taras idę w dalie. Uwielbiam je i ładnie mi do tej pory rosły w gruncie. Wyrzuciłam w tym roku dwa rododendrony. Po 5!! latach walki z opuchlakiem stwierdziłam, że to nie ma sensu. W to miejsce wsadzę Anabellki, bo obok już ładnie rosną i chciałabym też dwie sztuki na pniu, żeby rosły w donicach. Nie kojarzę żebym je widziała w ogrodniczych (internet twierdzi, że są), chociaż do tej pory też specjalnie nie szukałam. Muszę się wybrać do zaprzyjaźnionej sprzedawczyni, czy mi poszuka na giełdzie.
Chciałabym w majówkę ogarnąć kwiaty, żeby mieć już kolorowo na komunię, ale zobaczymy czy pogoda pozwoli. Zwykle sadziłam po zimnych ogrodnikach.

Nutella, jak kiedyś wyjdzie u nas słońce to muszę sprawdzić do której godziny świeci przy tamtym oknie 

Piękne
Ja w tym roku odpuszczam balkon. Dostaliśmy zawiadomienie o renowacji elewacji, od dzisiaj rozkładają rusztowania. Będzie bajzel całe lato, szkoda wydawać pieniędzy na kwiatki.
Ja w tym roku odpuszczam balkon. Dostaliśmy zawiadomienie o renowacji elewacji, od dzisiaj rozkładają rusztowania. Będzie bajzel całe lato, szkoda wydawać pieniędzy na kwiatki.