porady techniczne, czyli co kupić czego unikać

Awatar użytkownika
Sofii

Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać

Post autor: Sofii » 19 sie 2025, 18:24

Asieka, dzięki, popatrzę na nią.

Jeszcze jedno pytanie, air fryer:
Ninja AF500EU czy Cosori Dual Blaze Twinfry?🤣

Awatar użytkownika
adu

Post autor: adu » 20 sie 2025, 6:33

Ninja, to jedni z pierwszych, super są te ich frajery.

Co do bieżni, to ja mam składanego walking pada z Xiaomi, jest spoko
Obrazek

Awatar użytkownika
efryna
Administrator

Post autor: efryna » 20 sie 2025, 10:28

Ja mam fryera z philipsa, fajny jest, lubię w nim to, że ma czujnik temperatury, który można wbić np w mięso i dostosować do tego warunki pieczenia. Za to wkurza mnie, że jest duży, a ja mam małą kuchnię, więc często mi się go po prostu nie chce wyciągać i przez to korzystam mniej niż bym chciała.
Ja zwracałam uwagę głównie na moc, pojemność i czy można myć elementy w zmywarce. Myślę też, że te dwukomorowe są fajne (ale już totalnie wielkie, więc były poza kategorią)

farazi

Post autor: farazi » 20 sie 2025, 10:36

Sofii, rozumiem, że decyzja o jednokomorowym jest przemyślana i tu nie ma dyskusji?
Ninja jest ok, siostra ma, robi co ma robić.

Efryna, mnie się wydaje, że taki sprzęt po prostu musi stać na blacie, jeśli ma być użytkowany.

Awatar użytkownika
Sofii

Post autor: Sofii » 20 sie 2025, 12:56

Farazi, tak. Długo myślałam i rozważałam, ale ja zdecydowanie robię duże porcje i większą komorę będę używała najczęściej. A gdy zajdzie potrzeba to podzielę ją na dwie.

Efryna, ja małego w ogóle nie biorę pod uwagę, ale moja mama ma Philipsa i jest zadowolona. 🙂

Adu, ninja to był mój faworyt na początku. 🙂

Zamówiłam wczoraj cosori. Wygrała dolna grzałka. Ma też sterowanie telefonem, co może być przydatne od czasu do czasu. I większą moc niż ninja (2800).

Ogólnie będzie to klunkier, ale na to byłam nastawiona. Zastanawiałam się nad pionowym, jednak rozmieszczenie grzałek nie do końca mnie przekonywało.

Zdecydowałam się na duży i jednokomorowy, bo zamierzam faktycznie używać go do gotowania. Teraz bardzo dużo piekę w piekarniku.

farazi

Post autor: farazi » 20 sie 2025, 18:09

Ja mam philipsa dwukomorowego, w sklepie wydawał się ogromny, a w mojej nie za dużej kuchni jest ok. Wizualnie mniejszy od ekspresu do kawy.

ODPOWIEDZ