U nas też był ten problem, ale mój Marcin wywalczył obniżkę, bo mieliśmy jakieś gigantyczne prognozy i zawsze nadpłatę. Teraz wychodzimy mniej więcej na zero, bez dopłaty i niedopłaty.
Ile kosztuje życie...
- malwinka89
Re: Ile kosztuje życie...
U nas to są jakieś astronomiczne kwoty.
Opłaty domowe w zależności od miesiąca 400-1800, do tego przedszkole i kredyty.
Opłaty domowe w zależności od miesiąca 400-1800, do tego przedszkole i kredyty.
Widzę, że szczegółowo opisujecie, to też wypiszę:
Kredyt 1100zł
Czynsz 370zł
Prąd 150zł (co drugi miesiąc)
telefony 150zł
Internet 20zł
TV 80zł
Lokata B 200zł
Kredyt 1100zł
Czynsz 370zł
Prąd 150zł (co drugi miesiąc)
telefony 150zł
Internet 20zł
TV 80zł
Lokata B 200zł
Misiowa, a jaką lokatę macie? Też się zastanawiam, czy by czegoś M nie założyć...
A, zapomniałam jeszcze do opłat dopisać - mamy ok 200 zł za opiekę zdrowotną prywatną.
A, zapomniałam jeszcze do opłat dopisać - mamy ok 200 zł za opiekę zdrowotną prywatną.
Katherina w WBK- w sumie to nie jest typowa lokata, tylko A'la Lokata ( tak się nawet kiedyś nazywała ale teraz zmienili na Konto Oszczędnościowe VIP). Po prostu ma swoje indywidualne konto na które wpływa mu co miesiąc określona kwota (zlecenie stałe) oraz pieniążki jakie dostaje w prezencie. Tak szczerze, to zastanawiamy się nad zmianą ale jeszcze nie mamy nic konkretnego na oku.
Misiowa, ja mam dla M konto w PKO BP, ale myślałam o czymś jeszcze. W WBK rozmawiałam o ubezpieczeniu na życie, ale wolałabym takie, które w razie czego wypłaca do pełnoletniości, a nie że jednorazowo. I w ogóle myślałam o czym takim - jakby połączeniu funduszu oszczędnościowego z ubezpieczeniem. Muszę się tym zająć na poważnie wreszcie.
Katherina przypomniałaś mi jeszcze, ze z opłat stałych mamy ubezpieczenie na życie Marcina 120 zł, ja nie jestem ubezpieczona, bo moje życie nie jest takie cenne:)
I jak chodzę do pracy to bilet 250 zł, ale to na 3 miesiące.
Przelewów na konto oszczędnościowe Mikołaja nie uwzględniam, bo nie wpłacamy tam zawsze takiej samej kwoty, zalezy od miesiąca.
I jak chodzę do pracy to bilet 250 zł, ale to na 3 miesiące.
Przelewów na konto oszczędnościowe Mikołaja nie uwzględniam, bo nie wpłacamy tam zawsze takiej samej kwoty, zalezy od miesiąca.
Dopłaca. Dla mnie jest za symboliczne 10 zł, z mężem płaciliśmy chyba 75, a gdy urodziła M, to przeszliśmy na rozszerzony pakiet z wizytami domowymi, rehabilitacją itp.
Katherina ubezpieczenie na życie mamy w PZU i potrącają mężowi z pensji 150zł za nas dwoje.
Co to jest?
No bo to w sumie od pracodawca zależy, od Marcina z pracy mamy pełny pakiet VIP za jakieś 30 zł za 3 osoby, u mnie w pracy nie dość, ze LuxMED (którego nie lubię) to pewnie też ok 200 zł by wyszło.