Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Sofii, ja mieszkałam w domu i też mnie te odgłosy na początku zaskoczyły, teraz już nie zwracam na nie uwagi. To trochę jak z ludźmi mającymi domy przy torach kolejowych - jakoś żyją i chyba im to nie przeszkadza aż tak bardzo.
Katherina, to pełna kultura.
U nas żeby nie było za rożowo, to nasi sąsiedzi mają połowę domu. Drugą kupili nasi znajomi. I oni między sobą to już drą koty konkretnie.
U nas żeby nie było za rożowo, to nasi sąsiedzi mają połowę domu. Drugą kupili nasi znajomi. I oni między sobą to już drą koty konkretnie.
My właśnie dostaliśmy rozliczenie za gaz, 200 zł mniej niż za taki sam okres rok temu. Brak zimy robi swoje.
Za śmieci płacimy 38 zl, w lipcu nam podnieśli z 25 zł.
A tak poza tym, to strach teraz iść do sklepu. Kilka rzeczy w torbie i 50-70-100 zł nie ma. Jak zamawiam zakupy tygodniowe, to 300-350 zł leci. Do tego jeszcze chemia i kosmetyki.
Za śmieci płacimy 38 zl, w lipcu nam podnieśli z 25 zł.
A tak poza tym, to strach teraz iść do sklepu. Kilka rzeczy w torbie i 50-70-100 zł nie ma. Jak zamawiam zakupy tygodniowe, to 300-350 zł leci. Do tego jeszcze chemia i kosmetyki.

U siebie mam spokój, ale u rodziców mieszka sąsiadka, której przeszkadza że papugi śpiewają

Dokładnie... straszne są te rachunki za zakupy
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
O zakupach mi nawet nie mówcie. Aż się boję na konto wejść i podliczyc ile wydaliśmy w tym miesiącu...
- Escherichia
Lisbeth, Necia, Katherina.. bardzo duże czynsze, jak na te metraże!
My płacimy czynszu 310zl za 34m2.
Szladus, Ty za to masz szaleńczo mały czynsz
To wspólnota, TBS?
Prąd płacimy około 80-90zl/2 msc, gaz 25-30zl/2msc
My płacimy czynszu 310zl za 34m2.
Szladus, Ty za to masz szaleńczo mały czynsz
Prąd płacimy około 80-90zl/2 msc, gaz 25-30zl/2msc
Escherichia, wspólnota, ale to nowe budownictwo, więc my i tak aż tak niskiego nie mamy. Mamy chyba jakoś 3 zl/m2, a moja koleżanka ma niecałe 2. No i nie mamy ochrony ani jakieś czynszu za windę, bo jej nie ma.

- Escherichia
Ochrony i windy też nie mamy, a czynsz taki sam za dwa razy mniejsze mieszkanie 
nie da sie tego jakos zglosic? przeciez tak sie nie da zyc...
U nas prad ok 150zl/2 miesiace a i tak musimy doplacac. Ale musze sie przyjrzec rachunkom, bo widze ze od przyszlego roku jest wieksza kwota i nie wiem, czy to podwyzka czy wyzsza prognoza. Przy popisaniu umowy mielismy zagwarantowane, ze stawka nie wzrosnie.
Butla gazu namstarczanaok 3 miesiace, wiec wychodzi jakies 15 zl/miesiac, a za wode ok 50 zł za 2 miesiace.
Sofi a co ile macie wywoz smieci? My placimy 8 zł za osobe (chociaz nie wiem czy nie bedzie podwyzki), ale wywoz smieci tylko raz w miesiacu :/
nuuutella, zgłaszaliśmy.
Mamy kontakt z właścicielką. Zapłaciła nam za te zalania z nawiązką. A na inne "wypadki" oczywiście nie mamy dowodu, że to oni.
Mamy kontakt z właścicielką. Zapłaciła nam za te zalania z nawiązką. A na inne "wypadki" oczywiście nie mamy dowodu, że to oni.

Nuuutella, raz w tygodniu. Ale przeważnie i tak nie mieścimy się w kosz, który dają 

My płacimy jakieś średnio 150 zł/msc za prąd, także da się jeszcze więcej
nie mamy gazu, żarówki wprawdzie ledowe i bardzo dużej powierzchni nie mamy, ale za to kilka sprzętów na standby-u na stałe (komp, roomba, tv, router, malinka itp), w lecie klimatyzacja. Myślę, że stacjonarka robi dużą robotę

Nie narzekajcie. My placimy ok 500-600zl za 2 miesiace. Fakt że oplata obejmuje dom i męża firmę ale i tak uwazam ze stawka jest bandycka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
O ludzie to u nas czynsz ponad 600zl :O 63m2, blok z lat 80, bez windy i monitoringu 
N 2018
M 2023
M 2023