Sofii co kto lubi
Pierwsza jaka przeczytalam byl "Wybor", kolezanka pare lat temu mi ja polecila. Wtedy sie zakochalam
Od tamtej pory czytam, raz po raz odswiezam sobie jego pozycje
Jak nie lubisz czytac ksiazek o milosci to raczej Ciebie nie wciagnie. Nie sa to typowe romansidla typu Harlequin (choc zdarzalo mi sie mamie jakas 'ukrasc'
) Sparks opisuje historie w taki sposob, ze jak zaczynam czytac to mam wrazenie jakbym tam byla. 'Odlaczam' sie wtedy od rzeczywistosci. No i podczas czytania rycze, nie bylo jeszcze takiej przy ktorej by mi lza nie poplynela
Pierwsza przeczytana w tym roku byl " Pamietnik". Taki zwyczaj mam, ze kazdy rok zaczynam od jakiejs 'Sparksowej' ksiazki
Co do zeszlego roku to przeczytalam, o mamuniu, 'az' 11
Wstyd i hanba
Dlatego tu nie zagladalam ale ten rok zaczal sie dobrze bo czytam druga i oby tak dalej.
A co do tego 'przerywania' czytania to przy dzieciach juz sie przyzwyczailam. Denerwujace jest gdy ksiazka w danym momencie strasznie wciaga, a trzeba przerwac ale ma to tez dobre strony-nie moge sie doczekac az siade i zaczne czytac dalej
I ja jeszcze ponad 2lata temu nie czytalam kryminalow uwazajac, ze to nie dla mnie, dopoki mnie tutaj dziewczyny swoimi opiniami nie skusily
Zaczelo sie od " Morderstwa w Orient Expressie" i od tamtej pory je tez czytam. Zreszta czytam wszystko co mnie wciagnie, jak poczatek lichy to nie mecze sie dalej.
Kurtyna