Co teraz czytacie?
Re: Co teraz czytacie?
5/2018
Specjalnie ambitne to nie jest, ale uśmiałam się nieźle
Specjalnie ambitne to nie jest, ale uśmiałam się nieźle
7/2018
Daga jak oceniasz tego autora bo kiedyś czytałam jego Księcia mgły i to była taka lekka i przyjemna nastoletnia powiastka. Potem mialam czytac Cień wiatru ale miałam podobne skojarzenie po pierwszych stronach a jednoczesnie to byl kiepski czas na czytanie i oddałam właściciele. Ale widzę że coraz gdzieś się przewijają te pozycje i tak sobie myślę że może by dać jeszcze jedna szanse
Mimezja ja Zafona uwielbiam ale w oryginale. Nie czytalam po polsku to nie wiem czy bylabym tak samo zachwycona.
Itzal właśnie gdybym Ksiecia mgly przeczytała 15 lat temu to bym się zachwycala. A teraz byla poprostu przyjemną historyjka , którą bym położyła gdzieś miedzy Wisniewskiego a Coelho. Ale jak piszesz że gość jest ok to kiedyś znów się przymierzę
Mimezja, ja Cień wiatru czytałam jakos pod koniec liceum i wtedy mnie wciągnął niesamowicie. Ostatnio czytałam Marinę, niezła, ale nie powaliła mnie.
Katherina czyli też masz podobne odczucia... to może faktycznie kwestia przekładu
Co do Zafona, to mam mieszane uczucia. Momentami wciąga, a czasami dłuży się niesamowicie. 'Więzień nieba' po 100 stronach póki co bardzo na plus w porównaniu do dwóch poprzednich częsci
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.