Co teraz czytacie?
- malwinka89
- mała_czarna
Re: Co teraz czytacie?
Muszę w końcu coś tego Mrożące przeczytać - internety pieja z zachwytu choć już zauważyłam że w końcu pojawiają się też głosy krytyki
Niezły jest, ale dla mnie przydługi czasami. Jakby założył sobie, że książka ma mieć nie mniej niż 600 stron i czasem ma na te 600 stron pomysł, a czasem tylko na 400,a pozostałe zapycha, byle by było.mała_czarna pisze:Muszę w końcu coś tego Mrożące przeczytać - internety pieja z zachwytu choć już zauważyłam że w końcu pojawiają się też głosy krytyki
Albo to ja byłam nim zmęczona, bo czytałam chyba z 5 czy 6 pod rząd.
A nic nie czytałaś?mała_czarna pisze: ↑05 lut 2018, 10:24Muszę w końcu coś tego Mrożące przeczytać - internety pieja z zachwytu choć już zauważyłam że w końcu pojawiają się też głosy krytyki
To się bardzo lekko czyta, fajne są te intrygi, chociaż czasem przekombinowane do granic możliwości.
A ja w ogóle mam swoja teorię na temat Mroza - to jest niemożliwe, ze jedna osoba pisze tyle, z tak różnej tematyki w takim tempie Wiec uważam, ze ktoś taki jak Mróz nie istnieje - to grupa osób pod pseudonimem
- mała_czarna
Misiaq właśnie jeszcze nic. A o takiej teorii jak Twoja właśnie gdzieś ostatnio czytałam przy okazji promocji jego najnowszej książki.
Ja R Mroza bardzo lubię. Najbardziej za Chyłkę. Następnie za dwie części polityki.
Czyta się szybko.
ja zakładam że on nie ma rodziny
Czyta się szybko.
dobra teoriaMisiaq pisze:A ja w ogóle mam swoja teorię na temat Mroza - to jest niemożliwe, ze jedna osoba pisze tyle, z tak różnej tematyki w takim tempie Wiec uważam, ze ktoś taki jak Mróz nie istnieje - to grupa osób pod pseudonimem
ja zakładam że on nie ma rodziny
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Mała w kwietniu premiera drugiej czesci Trupiej farmy
- mała_czarna
Mimezja u mnie jeszcze pierwsza czeka na przeczytanie
W międzyczasie:
8/2018
i teraz
9/2018
Mnie jakoś Mróz nie porwał -- niby się dobrze czytało, ale jakoś nie miałam od tej pory ochoty sięgać po kolejną. Co chyba dziwne, bo widzę, że się ogólnie cieszy szaloną popularnością.
8/2018
i teraz
9/2018
Mnie jakoś Mróz nie porwał -- niby się dobrze czytało, ale jakoś nie miałam od tej pory ochoty sięgać po kolejną. Co chyba dziwne, bo widzę, że się ogólnie cieszy szaloną popularnością.
- mała_czarna
Efryna jak Hanks? Bo same słabe opine widziałam.
mała_czarna -- niektóre opowiadania ciekawe (trochę chyba próbował być momentami jak Vonnegut, którego bardzo lubię), ale ogólnie mało porywająca książka. Jednak stwierdzam, że lepszym jest aktorem niż pisarzem
Też miałam pytać, bo mam na liściemała_czarna pisze:Efryna jak Hanks? .
Katherina, a awarię małżeńską zgapiłam od Ciebie, wprawdzie tak jak mówiłaś, nie jest to literatura najwyższych lotów, ale cały czas się chichram
Efryna, miałam pytać, jak Ci się Hanks podoba. Czyli mamy podobne wrażenia.