najlepiej to zrobi fizjoterapeuta ale w domu tez mozesz, kladziesz sie na plaskim (podloga),nogi ugiete w kolanach, stopy na podlodze, spinasz brzuch, unosisz glowe jak do brzuszka i wkladasz palce w pepek (albo i nie jesli rozejscia nie ma )meg pisze:Jak Wy sobie sprawdzacie to rozejście...?
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Moja walka o lepszą sylwetkę
Re: Moja walka o lepszą sylwetkę
Itzal, sprawdzę po porodzie, bo mnie to przeraża
po porodzie to lepiej nie sprawdzaj bo na zawal zejdzieszmeg pisze:Itzal, sprawdzę po porodzie, bo mnie to przeraża
ja nie wiem czy mam czy nie mam bo nakrywają mi się dwie oponki na siebie trzymając palce w pępku to czuję jak je wypycha do góry.Itzal pisze: ↑14 kwie 2018, 20:22najlepiej to zrobi fizjoterapeuta ale w domu tez mozesz, kladziesz sie na plaskim (podloga),nogi ugiete w kolanach, stopy na podlodze, spinasz brzuch, unosisz glowe jak do brzuszka i wkladasz palce w pepek (albo i nie jesli rozejscia nie ma )meg pisze:Jak Wy sobie sprawdzacie to rozejście...?
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Itzal, to kiedy się powinno sprawdzić?
Po porodzie jest fizjologiczne rozejście najczęściej na palec do dwóch i ono najczęściej schodzi się samo, większe może być już problemem, warto dziewczyny po porodzie sprawdzić i zacząć ewentualną pracę z fizjo bo czas połogu jest zbawienny i serio można nawet duże od razu zamknąć niestety sama tego nie wiedziałam i wtedy jak już pisałam wcześniej też i temat nie był tak rozpowszechniony. Ćwiczenia początkowe polegają głównie na prawidłowej postawie oraz oddechu no i ćwiczenia dna miednicy tak więc spokojnie można w połogu zacząć je wykonywać tylko super by było jakby fizjo dokładnie pokazał i objaśnił.
U mnie jeszcze jak leżę na płasko i podnoszę głowę to robi się z brzucha taki stożek, dosłownie widać gołym okiem gdzie te mięśnie.
Lisbeth a nie czujesz jak ci palce wpadają do środka? Jeśli czujesz opór i palce nie chcą wejść to raczej nie to lub ewentualnie jest małe, sprawdź jeszcze powyżej pępka ale skoro piszesz że ci się oponki nakładają to chyba nie ma bo raczej by ci się właśnie stożek robił.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
U mnie jeszcze jak leżę na płasko i podnoszę głowę to robi się z brzucha taki stożek, dosłownie widać gołym okiem gdzie te mięśnie.
Lisbeth a nie czujesz jak ci palce wpadają do środka? Jeśli czujesz opór i palce nie chcą wejść to raczej nie to lub ewentualnie jest małe, sprawdź jeszcze powyżej pępka ale skoro piszesz że ci się oponki nakładają to chyba nie ma bo raczej by ci się właśnie stożek robił.
Magg oponka nad pępkiem wypycha palce. nie ma miejsca na nie...
coś w tym stylu...
coś w tym stylu...
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Sprawdzasz w pozycji leżącej z kolanami ugiętymi i głową uniesioną i coś takiego ci się robi? Oponka tak czy siak przy rozstępie nie powinna być problemem bo robi się wtedy taka dziura że właśnie palce powinny wpadać. Jeśli zaś coś im blokuje i jak Ty to ładnie ujelas oponka wypycha ta raczej nie to. Tak więc raczej dla ciebie dobra wiadomość bo oponki łatwiej się pozbyć
Magg domyślam się choć mam uparte te oponki... Jeden stres mniej
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Jak sprawdzam to wydaje mi sie ze mam na 3 palce...
Jak tam kuleczki?
Ja dzisiaj byłam ponad godzinę na siłowni i właśnie wróciłam do domu.
Ja dzisiaj byłam ponad godzinę na siłowni i właśnie wróciłam do domu.
A przez @ nie biegałam
Nie dziwię się.Aurinko pisze:A przez @ nie biegałam
Ja chcę zacząć biegać, ale pisałam wam,że ja jestem słabizna w temacie. Nie wiem od czego zacząć. Jakieś rady?
Sofii, moja siostra biega obecnie 10/11 km kilka razy w tygodniu.
Zaczęła od szybkiego marszu około 4 km. Potem trochę szybki marsz, trochę truchtu na tym samym dystansie.
Potem już dawała radę truchtać cały dystans.
I tak z tygodnia na tydzień prędkość jej trochę rosła, a po jakimś czasie sobie zwiększała dystans.
Zaczęła od szybkiego marszu około 4 km. Potem trochę szybki marsz, trochę truchtu na tym samym dystansie.
Potem już dawała radę truchtać cały dystans.
I tak z tygodnia na tydzień prędkość jej trochę rosła, a po jakimś czasie sobie zwiększała dystans.