Kuchnia
Re: Kuchnia
Ja mam od stolarza i tylko w jednej szafce mam zgrzyt przy otwieraniu, a tak to jesesm zadowolona. Ale fachowiec fachowcowi nie równy.
Nie mieszalabym rozwiązań, bo wtedy przy reklamacji może być problem, jedno będzie zganialo na drugiego.
Nie mieszalabym rozwiązań, bo wtedy przy reklamacji może być problem, jedno będzie zganialo na drugiego.
KarLa, meble na zamówienie z firmy zajmującej się kuchniami (my tak mamy) lub ikea. Teraz brałabym ikeę.
Ja bym brała Ikea i bardzo żałuję, że się na nią nie zdecydowaliśmy (chociaż finansowo, po zliczeniu wszystkich kosztów nie wychodzi tanio). Cokolwiek się popsuje czy po prostu chce się wymienić to jedziesz i kupujesz. My na przykład myśleliśmy o wymianie niektórych rzeczy teraz i jest duży problem.
Moja teściowa ma BRW i jakość wykonania jest tragiczna.
Moja teściowa ma BRW i jakość wykonania jest tragiczna.
A powiedzcie mi jak jest z tymi wymiarami? Faktycznie trzeba sprzęty brać tylko z Ikei? Mam na myśli zmywarkę/indukcję /piekarnik
Karla, nie trzeba, inne tez pasują, tylko trzeba sprawdzać. Jedynie ze zmywarka bywają problemy, to ja akurat warto. Ogólnie to projekt robisz z kimś z Ikea, więc masz fajnie rozwiązane, potem najlepiej wziąć kogoś kto montuje kuchnie ikea - dużo się ogłasza na fb np nq urządzam mieszkanie z Ikea czy coś takiego. Są dużo tańsi niż ci z Ikea, a ogarniają to dobrze.
Karla a poszukaj na lokalnych grupach, czy ktoś nie pracuje w Ikea. Pracownicy mają dodatkowy rabat 15%.
Ja mam przekichane, bo rok po tym jak zrobiliśmy kuchnie Ikea zmieniła system
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
KarLa, ja bym się nie bawiła w składanie korpusów i frontów w różnych miejscach. Nie masz gwarancji, że wszystko do siebie będzie idealnie pasowało, że coś gdzieś nie będzie ocierało itp. Jeśli masz standardową kuchnię, to bierz Ikeę, jeśli nie - stolarza.
Nie pasuje nic a nic. Niby mamy gwarancje i możemy ściągać coś jak nam sie zepsuje, ale szczerze to szkoda mi zachodu i cenowo przedstawia się to fatalnie
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kuchnia raczej standardowa, tu jest w linku https://www.archon.pl/projekty-domow/pr ... 225b237d65
My mamy do ikea 120km więc raczej nikt stąd nie pracuje w ikea.
Adu, mój ojciec składał już niejedna kuchnie z ikea, mówił że może przypłynąć do nas i pomoc
Miśka, no właśnie tego bym się bała, jak to ogarnąć jakbym brała z różnych źródeł
My mamy do ikea 120km więc raczej nikt stąd nie pracuje w ikea.
Adu, mój ojciec składał już niejedna kuchnie z ikea, mówił że może przypłynąć do nas i pomoc
Miśka, no właśnie tego bym się bała, jak to ogarnąć jakbym brała z różnych źródeł
Podobają mi się białe kuchnie.
Będziemy mieli aneks z salonem i chciałabym utrzymać kolor wenge (ciemny brąz).
Waszym zdaniem która wersja lepsza?
1. Cała biała
Przykład jasnego drewna (IKEA) ale wolałabym z ciemnym. 2. Lub ciemny dół.
Wersja IKEA byłaby z białymi szafkami u góry, ale pokazuje ich ciemny brąz
Będziemy mieli aneks z salonem i chciałabym utrzymać kolor wenge (ciemny brąz).
Waszym zdaniem która wersja lepsza?
1. Cała biała
Przykład jasnego drewna (IKEA) ale wolałabym z ciemnym. 2. Lub ciemny dół.
Wersja IKEA byłaby z białymi szafkami u góry, ale pokazuje ich ciemny brąz
- Załączniki
-
- IMG_20230402_204143.jpg (208.68 KiB) Przejrzano 3959 razy
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Czy kuchnia biała ma sens czy to raczej będzie utrapienie?
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Ja mam biała, wizualnie super, ale po prawie 7 latach jest już zżółkła i nie mogę się doczekać zmiany.
Szlabym w jaśniejsze drewno, dla mnie ciemne automatycznie zmniejsza powierzchnie.
Szlabym w jaśniejsze drewno, dla mnie ciemne automatycznie zmniejsza powierzchnie.
Mi się ciemne drzewo nie podoba, ale to kwestia gustu.
Dla mnie biała kuchnia jest ok, trzrba sprzątać jak każda inna
Dla mnie biała kuchnia jest ok, trzrba sprzątać jak każda inna