Moja walka o lepszą sylwetkę
Moja walka o lepszą sylwetkę
Ja całe życie na diecie, ale jakbym spotkała sama siebie sprzed 15 lat, mówiąca ze jest gruba to bym jej w łeb przywaliła
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio zmieniony 08 cze 2020, 10:31 przez Necia, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Re: Moja walka o lepszą sylwetkę
Ja wczoraj znalazlam swoje zdjecie z czasow jak przyjechalismy do IE i ... nie chcialabym tak wygladac
Sama skora i kosci, nawet nie wiedzialam ze bylam taka chuda, jadlam wtedy wiecej niz jem teraz bo nie ograniczalam sie ze slodyczami/ chipsami...
Sama skora i kosci, nawet nie wiedzialam ze bylam taka chuda, jadlam wtedy wiecej niz jem teraz bo nie ograniczalam sie ze slodyczami/ chipsami...
asieka jasne, że tak (Mąż wstaje po 4 do pracy) tylko trzeba sobie jakoś to ułożyć. moi leżą w łóżkach dopóki Wojtek nie wstanie, potem chwilę pocycka i ubieram go i daje ciuchy do ubrania starszakom. i lecę się kąpać. ale u mnie to jest ekspres, max 3 minuty. potem w korytarzu susze włosy na podłodze, bo w UK nie ma gniazdek w łazienkach, a oni latają między pokojami i się bawią... dopiero potem schodzimy na śniadanie. a potem maluję się (na podłodze w pokoju z lusterkiem) co minute mówiąc któremuś, że mi z pędzli nie robił zmiotki, bo zachowują się jak archeolodzy
Suerte zamurowało mnie.
Czyli jednak nie ogarniam niczego
Czyli jednak nie ogarniam niczego
daj sobie czas, dopiero miesiąc masz dwójkę dzieci, mój najmłodszy ma już ponad rok... z czasem będzie łatwiej jak Maksiu zacznie się bawić itp... i przede wszystkim jak wpadniecie w rutynę. ja mam poranki już tak obcykane, że zawsze o 10 (maluchy śpią do 7.30) mam już wszystko porobione (w sensie ubranie ich, moja kąpiel, śniadanie, malowanie, zmywanie garów, wycieranie kuchni, wstawienie prania, przygotowanie obiadu) i wtedy 2 godziny mogę z nimi poszaleć i bawić się, bo o 12 Maćko i Wojtek idą na drzemke. Ty masz pewnie jeszcze dni rozjechane, każdy inny, drzemki nieregularne, więc nie wymagaj od siebie cudów...
Ostatnio zmieniony 08 cze 2020, 14:04 przez Suerte, łącznie zmieniany 2 razy.
Suerte ja z Niko nigdy się nie Ogarnęłam rano a co dopiero z dwójka
ale tutaj nie patrz na to, bo ja po prostu nie cierpię być "niezrobiona" (nie wiem jak to inaczej nazwać). ja szału dostaje od łażenia w piżamie itp, muszę się najpierw od A do Z przygotować (właśnie ubranie, malowanie, czesanie) i wtedy mogę spokojnie się brać za inna robotę. tak samo nie usiedzę jak mam gary w zlewie, trafia mnie od razu, więc ja po prostu robię to z automatu od razu po zjedzeniu czy coś, bo taka jestem. mam jak Monika z "Przyjaciół" i to wina mojego fisia na tym punkcie...
- Escherichia
Jestem po trzecim posiłku.. Czy powinnam być z siebie dumna?
Na kolację dojdzie pewnie serek wiejski z pomidorem, ogórek do podgrzania...
Na kolację dojdzie pewnie serek wiejski z pomidorem, ogórek do podgrzania...
- Załączniki
-
- IMG_20200608_170345.jpg (46.93 KiB) Przejrzano 5491 razy
Suerte ja mam tak samo z włosami, to mój pierwszy punkt dnia, żeby je umyć Maciu wtedy patrzy na karuzele, Kuba zaczyna robić swój rytualny bałagan
O ziemniakach już kiedyś rozmawiałyśmy, obieram zaraz po śniadaniu, na wszelki wypadek gdyby potem się nie dało
Ja dziś założyłam krótkie spodenki.... Myślałam że jest lepiej z moimi nogami. I to nie kwestia wagi, a jędrności.
I tka jak Misiaq uwielbiam chipsy, piję piwo bezalkoholowe i jem za dużo słodkiego Poza tym piję mało wody i mam czelność narzekać, że robię się gruba
O ziemniakach już kiedyś rozmawiałyśmy, obieram zaraz po śniadaniu, na wszelki wypadek gdyby potem się nie dało
Ja dziś założyłam krótkie spodenki.... Myślałam że jest lepiej z moimi nogami. I to nie kwestia wagi, a jędrności.
I tka jak Misiaq uwielbiam chipsy, piję piwo bezalkoholowe i jem za dużo słodkiego Poza tym piję mało wody i mam czelność narzekać, że robię się gruba
Zostały mi jakieś 3-4kg. mam trochę nadzieje, ze to jest przyczyna, ze np obrączka jest na styk a nie ze jakaś woda Mi się zatrzymuje. Nie pamietam jak to było poprzednio... zobaczymy czy to jednak ”starość” skóra zdecydowanie gorzej sobie teraz radzi. Poszłabym do mojej fizjo, ale w obecnej sytuacji to nie takie proste. Muszę odgrzebać cwiczenia od niej na mój Rozstep...
Jak są długo chodzę rano w piżamie, bo coś nie pojdzie jak było w planie, to czuje irytację i marnotrastwo godzin u mnie zwykle jest to najpierw Karmienie najmłodszego, ogarniecie łóżek do przewietrzenia i otworzenie okien, ogarniecie chłopaków - ubieranie, śniadanie i kawa. Później prysznic, włosy, makijaż i Kawa jeśli nie było wcześniej dalej to już się dzieje roznie w zależności od częstotliwości karmien, ale i to się unormuje z czasem i wróci na stare tory.
Nie oglądałam ”przyjaciół”, ale mam w takim razie jak ona Albo jak TySuerte pisze: ↑08 cze 2020, 14:03ale tutaj nie patrz na to, bo ja po prostu nie cierpię być "niezrobiona" (nie wiem jak to inaczej nazwać). ja szału dostaje od łażenia w piżamie itp, muszę się najpierw od A do Z przygotować (właśnie ubranie, malowanie, czesanie) i wtedy mogę spokojnie się brać za inna robotę. tak samo nie usiedzę jak mam gary w zlewie, trafia mnie od razu, więc ja po prostu robię to z automatu od razu po zjedzeniu czy coś, bo taka jestem. mam jak Monika z "Przyjaciół" i to wina mojego fisia na tym punkcie...
Jak są długo chodzę rano w piżamie, bo coś nie pojdzie jak było w planie, to czuje irytację i marnotrastwo godzin u mnie zwykle jest to najpierw Karmienie najmłodszego, ogarniecie łóżek do przewietrzenia i otworzenie okien, ogarniecie chłopaków - ubieranie, śniadanie i kawa. Później prysznic, włosy, makijaż i Kawa jeśli nie było wcześniej dalej to już się dzieje roznie w zależności od częstotliwości karmien, ale i to się unormuje z czasem i wróci na stare tory.
Karla nie każda szczupła osoba jest od razu zgrabna Jest "ładna" chudość i "nieładna" chudość. Pewnie chodzi o proporcję ciała.
Ale i tak lepiej być chudą i niezgrabną niż grubą i niezgrabną
Moja mama na w ramce zdjęcie ze ślubu mojego brata i ja na nim jestem i za każdym razem jak je widzę to się zastanawiam dlaczego nikt mi nie powiedział, że jak się ma takie kościste ramiona to sukienka bez rękawów to nie jest najlepsze rozwiązanie
Misiaq, to chyba kwestia "co kto lubi" , bo M. byl zachwycony moja figura, do teraz ja wspomina chociaz wedlug mnie byla raczej malo kobieca no ale jak widze za jakimi moj M. sie oglada to jemu chyba sie podobaja malo kobiece ksztalty
Pamietam jak ze szwagierka i Valentina bylismy na plazy na Majorce i moj M. i Valentiny M. na jedna sie gapili, a my we 3 stwierdzilysmy ze szalu z nia nie bylo
Pamietam jak ze szwagierka i Valentina bylismy na plazy na Majorce i moj M. i Valentiny M. na jedna sie gapili, a my we 3 stwierdzilysmy ze szalu z nia nie bylo