Moja walka o lepszą sylwetkę
Re: Moja walka o lepszą sylwetkę
Asieka, a to ja mialam po jedzeniu te trzesiawki, teraz w sumie przeszly, zdarza sie raz na jakis czas.
To bylo jak mialam dluzsza przerwe od posilku i zjadlam obiad.
To bylo jak mialam dluzsza przerwe od posilku i zjadlam obiad.
Karla to mi się tak zdarza jak bardzo jestem głodna
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Jeśli masz dostęp do glukometru to umów się do diabetologa i w oczekiwaniu na wizytę badaj cukry. Na czczo, 2h po śniadaniu, 2h po obiedzie i 2h po kolacji. Dzięki temu do lekarza pójdziesz już z jakimiś danymi.
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
A czemu 2h pytam, bo w sumie zawsze spotykam sie z tym, ze mierzy sie po godzinie... moja lekarka mowi, ze jesli nie ma sie problemu w ta strone, ze cukier po 2h nie spada tylko rosnie, albo stoi w miejscu, to pomiar po 2h nie ma zadnego znaczenia, wtedy wyznacznikiem jest pomiar po godzinie, czy trzyma sie na dobrym poziomie, czy jest zbyt niski/wysoki...
A w przypadku Asieki mysle, ze duzy sena ma mierzenie cukru rowniez przed kazdym posilkiem...
A w przypadku Asieki mysle, ze duzy sena ma mierzenie cukru rowniez przed kazdym posilkiem...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Moja walka o lepszą sylwetkę
Ruby w przypadku zwykłych problemów z cukrem, nie ciążowych, mierzy sie właśnie 2 godziny po posiłku.
Tak tez mam w mojej mądrej książeczce żeby mierzyć tak po porodzie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak tez mam w mojej mądrej książeczce żeby mierzyć tak po porodzie
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Necia, a widzisz, to u nas chyba znow jakies inne inkszosci, bo mi nawet po porodzie w szpitalu mierzyli normalnie godzine po i tak mi tez diabeto kazala, dlatego zalozylam, ze nie przy cukrzycy ciazowej tez tak...
Zas w pracy cukrzykom mierzymy tylko przed posiłkami, po juz nie...
Zas w pracy cukrzykom mierzymy tylko przed posiłkami, po juz nie...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Tak naprawdę to jak rozmawiałam z przyjaciółką to radziła mierzyć:
Po wstaniu
Przed śniadaniem
2h po śniadaniu
Przed obiadem
2h po obiedzie
Przed kolacją
2h po kolacji
Przed snem.
Ale to 8 dziennie
Po wstaniu
Przed śniadaniem
2h po śniadaniu
Przed obiadem
2h po obiedzie
Przed kolacją
2h po kolacji
Przed snem.
Ale to 8 dziennie
Nie no to chyba trochę przesada, wydaje mi sie, ze tak jak w cukrzycy ciążowej wystarczyłoby na czczo i po posiłkach.
Przy braku cukrzycy i pełnej cenie za paski przy 8 pomiarach dziennie idzie zbankrutować
Przy braku cukrzycy i pełnej cenie za paski przy 8 pomiarach dziennie idzie zbankrutować
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Wiem. Ona tak na początku mierzyła, no ale ona to naprawdę ciężki przypadek. W każdym razie te 4 pomiary dziennie to dobry początek. Zapisywać w notesiku i iść do lekarza już z jakimś obrazem.
U mnie przy mojej cc i z M i teraz najwazniejsze pomiary to na czczo i przed snem... i mam sobie 2 dowolne pomiary dodatkowo wybrac do tego sposrod przed posilkami/godzine po... nie musza byc codziennie te same procz tego na czczo i przed snem... ja i tak mierze wiecej razy bo zazwyczaj po kazdym posilku i eyrywkowo przed posilkami czasem
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Asieka słodycze szybko stawiają na nogi kiedy masz już spadek, że Cię trzęsie, ale tak to możesz się ratować doraźnie, a nie stosować jako element diety. Jak siedzę w domu i mam problem w drugą stronę (czyli jak to zrobić żeby nie jeść) to nie mam spadków, ale jak kiedyś rozmawiałam z lekarzem to twierdził że aby uniknąć cukrzycy już przy takich spadkach powinnam trzymać dietę cukrzycowa ( cokolwiek ona oznacza). W każdym razie jak pilnowałam jędzenia co 3-4h to i bez diety było ok. Ale ja nie miałam też nigdy takich ostrych jazd jak Ty.
Mimezja, czyli dietę z niskim IG co do słodyczy pełna racja, to w ogóle wysoce niepokojące, że asieka w tym wieku masz takie zjazdy. Musisz zadbać o siebie koniecznie.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ja kiedys zaslablam w samolocie, zaczelo mnie trzasc, zimne poty, zawroty glowy, dusznosci i tak jak zazwyczaj w filmach bywa to obok nas, dokladnie na siedzeniu obok mnie siedzial mlody chlopak, okazalo sie ze jest ratownikiem medycznym. M. juz troche panikowal ale chlopak zapytal M. czy mamy cos slodkiego (mialam jakiegos batona) i kazal mi zjesc tego batona. Bardzo szybko postawilo mnie to na nogi
Przyszłam Was zdenerwować 2,3kg w tydzień! Jaki jest jej sekret? Stres nowej pracy i potężne złogi w jelitach sorry za szczegóły a tak poważnie to serio ze mnie zeszło, do tego dieta i ćwiczę dużo. Ale te 2 kg mnie rozśmieszyły w sumie dzisiaj na wadzę, chyba zacznę już pisać książkę o odchudzaniu
- Escherichia
shattered, nie mów mi o złogach, znowu przeglądałam oferty hydrtokolonoterapii w Krakowie Kusi jak cholera