Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Adu, to moj maz mowi ze mnie taniej ubrac niz wyzywic
Chociaz jak jestesmy w PL i rozpedzam sie z zakupami to mowi ze jednak jestem droga w utrzymaniu bo i wyzywic ciezko i ubrac i jeszcze upic ciezko 

Mojego meza ani jedno ani drugie...
Dobrze zjesc lubi, a i na ubrania nie zaluje i kupuje zdecydowanie czesciej i drozsze ode mnie...
Ja za to potrafie kupowac buty sportowe nalogowo...
Tak nalogowo, ze wlasnie w zeszlym tygodniu wyciagnelam air maxy kupione 1,5 roku temu
ale wczesniej nie mialam potrzeby, bo ile par "ponadpoczynanych" butow moge trzymac w szafce
Dobrze zjesc lubi, a i na ubrania nie zaluje i kupuje zdecydowanie czesciej i drozsze ode mnie...
Ja za to potrafie kupowac buty sportowe nalogowo...
Tak nalogowo, ze wlasnie w zeszlym tygodniu wyciagnelam air maxy kupione 1,5 roku temu
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Mamy system ten sam, tylko że....Teraz zamiast jeść dwa dni to samo, to dzielę i mrożę porcję na później
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Lisbeth, na rozmrazanie byloby mi szkoda czasu, poza tym to zupełnie inaczej smakuje Poza tym my jemy w pracy i brać to rozmrazac.. No nie, nie sprawdziloby się to u mnie
Zawsze robię tyle, żeby było na 4 porcje, czyli jak spaghetti to np z pol kilo mięsa, paczka makaronu i passata albo dwie, zależy co robie, no i warzywki.
Zawsze robię tyle, żeby było na 4 porcje, czyli jak spaghetti to np z pol kilo mięsa, paczka makaronu i passata albo dwie, zależy co robie, no i warzywki.

adu ja wieczorem wkładam do lodówki, a na obiad jest już gotowe.
Nie zauważyłam różnicy w smaku w żadnym z produktów, a mrożę sosy, buliony, warzywa, owoce, pieczywo i mięsa.
Ale nie namawiam. Każdy ma wypracowany swój system.
Nie zauważyłam różnicy w smaku w żadnym z produktów, a mrożę sosy, buliony, warzywa, owoce, pieczywo i mięsa.
Ale nie namawiam. Każdy ma wypracowany swój system.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Ja też zamrażarke muszę mieć pełną, ale z gotowych produktów to raczej tylko kopytka, pierogi itp
Jeśli chodzi o oszczędności to od jakiegoś roku prawie wszystko wydajemy na bieżąco na dom, ale widzę światło w tunelu, bo największe inwestycje mamy już zrobione. Ja ogólnie jestem chora jak nie mam pieniędzy na "czarna godzinę" i muszę mieć coś odłożone
Jeśli chodzi o oszczędności to od jakiegoś roku prawie wszystko wydajemy na bieżąco na dom, ale widzę światło w tunelu, bo największe inwestycje mamy już zrobione. Ja ogólnie jestem chora jak nie mam pieniędzy na "czarna godzinę" i muszę mieć coś odłożone
To my jesteśmy mega oszczędni bo jak zapłacimy za mleko, leki, lekarzy i wszystko co potrzebne N oraz wszelkie rachunki to zostaje nam maksymalnie 500zl i czasami zostanie jeszcze jakaś stówa na przyszły miesiąc 

samo mleko dla N to wydatek ok 500zl miesięcznie. 200 zł chirurg raz w miesiącu plus często inni specjaliści 
Ostatnio zmieniony 06 lis 2018, 9:38 przez Nessa, łącznie zmieniany 1 raz.
N 2018
M 2023
M 2023
Nessa, N pije Bebilon ha? To ile pije mleka, że aż 900zl wam idzie?
Aneczka98 500 nie 900 już poprawiam 

źle mi się wpisało. wczoraj byliśmy u alergolog a i już pewne ze ma skazę białkowa
a już tak nam było super finansowo jak piła zwykle mleko. Ten Bebilon to 400g i wystarcza na 2,5 dnia, a czasami 2 dni przez to jak N je.... Przez propanolol ma brak apetytu, a żeby jej go podać musi zjeść. Więc zdarza się fałszywy alarm i N zje 20ml z butli (reszta do zlewu), a za jakas godzinę domaga się jedzenia i zje cała porcje. Nie zje takiego które trochę stoi... Ni może być zimne.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2018, 9:42 przez Nessa, łącznie zmieniany 1 raz.
N 2018
M 2023
M 2023
Ale ja stwierdzona alergie to dlaczego nie macie pepti na recepte? Wtedy to jest koszt 10 zł za puszkęNessa pisze: ↑06 lis 2018, 9:37Aneczka98 500 nie 900 już poprawiamźle mi się wpisało. wczoraj byliśmy u alergolog a i już pewne ze ma skazę białkowa
a już tak nam było super finansowo jak piła zwykle mleko. Ten Bebilon to 400g i wystarcza na 2,5 dnia, a czasami 2 dni przez to jak N je.... Przez propanolol ma brak apetytu, a żeby jej go podać musi zjeść.
Zszokowalo mnie te 9 stów 
To jak wyszła skaza to nie może Bebilonu pepti przepisać? Na receptę to koło 10 zł wychodzi.
To jak wyszła skaza to nie może Bebilonu pepti przepisać? Na receptę to koło 10 zł wychodzi.
Pytałam o to. SSkoro u N ha powoduje, że nie ma oznak alergii to nie trzeba pepti. Chodzi o skład, pepti tylko wtedy gdy po ha są objawy alergii. To już drugi alergolog w ciągu dwóch tygodni i dwa razy usłyszałam, że wystarczy ha. Tłumaczyli, że pepti w ostatecznosci.Aurinko pisze: ↑06 lis 2018, 9:42Ale ja stwierdzona alergie to dlaczego nie macie pepti na recepte? Wtedy to jest koszt 10 zł za puszkęNessa pisze: ↑06 lis 2018, 9:37Aneczka98 500 nie 900 już poprawiamźle mi się wpisało. wczoraj byliśmy u alergolog a i już pewne ze ma skazę białkowa
a już tak nam było super finansowo jak piła zwykle mleko. Ten Bebilon to 400g i wystarcza na 2,5 dnia, a czasami 2 dni przez to jak N je.... Przez propanolol ma brak apetytu, a żeby jej go podać musi zjeść.
N 2018
M 2023
M 2023
To nie wiem co to za alergia skoro po ha jest dobrze 
Aurinko ta wczorajsza powiedziala że te plamy to typowa skaza białkowa no to zrozumiałam, że stwierdziła. Ale szczerze mówiąc mamy teraz dużo większe problem y że zdrowiem N więc nawet się w to spacjalnie nie wglebialam 
N 2018
M 2023
M 2023