Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
To my jesteśmy mega oszczędni bo jak zapłacimy za mleko, leki, lekarzy i wszystko co potrzebne N oraz wszelkie rachunki to zostaje nam maksymalnie 500zl i czasami zostanie jeszcze jakaś stówa na przyszły miesiąc samo mleko dla N to wydatek ok 500zl miesięcznie. 200 zł chirurg raz w miesiącu plus często inni specjaliści
Ostatnio zmieniony 06 lis 2018, 9:38 przez Nessa, łącznie zmieniany 1 raz.
N 2018
M 2023
M 2023
Nessa, N pije Bebilon ha? To ile pije mleka, że aż 900zl wam idzie?
Aneczka98 500 nie 900 już poprawiam źle mi się wpisało. wczoraj byliśmy u alergolog a i już pewne ze ma skazę białkowa a już tak nam było super finansowo jak piła zwykle mleko. Ten Bebilon to 400g i wystarcza na 2,5 dnia, a czasami 2 dni przez to jak N je.... Przez propanolol ma brak apetytu, a żeby jej go podać musi zjeść. Więc zdarza się fałszywy alarm i N zje 20ml z butli (reszta do zlewu), a za jakas godzinę domaga się jedzenia i zje cała porcje. Nie zje takiego które trochę stoi... Ni może być zimne.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2018, 9:42 przez Nessa, łącznie zmieniany 1 raz.
N 2018
M 2023
M 2023
Ale ja stwierdzona alergie to dlaczego nie macie pepti na recepte? Wtedy to jest koszt 10 zł za puszkęNessa pisze: ↑06 lis 2018, 9:37Aneczka98 500 nie 900 już poprawiam źle mi się wpisało. wczoraj byliśmy u alergolog a i już pewne ze ma skazę białkowa a już tak nam było super finansowo jak piła zwykle mleko. Ten Bebilon to 400g i wystarcza na 2,5 dnia, a czasami 2 dni przez to jak N je.... Przez propanolol ma brak apetytu, a żeby jej go podać musi zjeść.
Zszokowalo mnie te 9 stów
To jak wyszła skaza to nie może Bebilonu pepti przepisać? Na receptę to koło 10 zł wychodzi.
To jak wyszła skaza to nie może Bebilonu pepti przepisać? Na receptę to koło 10 zł wychodzi.
Pytałam o to. SSkoro u N ha powoduje, że nie ma oznak alergii to nie trzeba pepti. Chodzi o skład, pepti tylko wtedy gdy po ha są objawy alergii. To już drugi alergolog w ciągu dwóch tygodni i dwa razy usłyszałam, że wystarczy ha. Tłumaczyli, że pepti w ostatecznosci.Aurinko pisze: ↑06 lis 2018, 9:42Ale ja stwierdzona alergie to dlaczego nie macie pepti na recepte? Wtedy to jest koszt 10 zł za puszkęNessa pisze: ↑06 lis 2018, 9:37Aneczka98 500 nie 900 już poprawiam źle mi się wpisało. wczoraj byliśmy u alergolog a i już pewne ze ma skazę białkowa a już tak nam było super finansowo jak piła zwykle mleko. Ten Bebilon to 400g i wystarcza na 2,5 dnia, a czasami 2 dni przez to jak N je.... Przez propanolol ma brak apetytu, a żeby jej go podać musi zjeść.
N 2018
M 2023
M 2023
To nie wiem co to za alergia skoro po ha jest dobrze
Aurinko ta wczorajsza powiedziala że te plamy to typowa skaza białkowa no to zrozumiałam, że stwierdziła. Ale szczerze mówiąc mamy teraz dużo większe problem y że zdrowiem N więc nawet się w to spacjalnie nie wglebialam
N 2018
M 2023
M 2023
A co się dzieje?
Jeśli po ha jest dobrze to nie ma co kombinować
Jeśli po ha jest dobrze to nie ma co kombinować
Napiszę Wam jak już będzie wszystko pewne. Póki co nawet nie chce o tym mówić. Diagnozy są od banalnych po najczarniejsze.. a że wszystko wyszło na dniach to szereg badań i wizyt u specjalistów przed nami.
N 2018
M 2023
M 2023
- mała_czarna
To może rób mniejsze porcje? Zawsze to mniej do wylania. A jeśli okaże się że faktycznie głodna to dorobiszNessa pisze:Więc zdarza się fałszywy alarm i N zje 20ml z butli (reszta do zlewu), a za jakas godzinę domaga się jedzenia i zje cała porcje. Nie zje takiego które trochę stoi... Ni może być zimne.
Nessa cokolwiek by to nie było trzymam kciuki żeby żaden scenariusz się nie potwierdził.
Gdybyś potrzebowała pomocy to pisz śmiało, zarówno w kwestii finansowej czy "duchowej"
Gdybyś potrzebowała pomocy to pisz śmiało, zarówno w kwestii finansowej czy "duchowej"
Zdarza się że tak robię ale tylko gdy jest P lub moja mama bo jedna osoba musi zająć się N która jest w histerii bo.chce jeszcze jeść, a druga robić mlekomała_czarna pisze: ↑06 lis 2018, 10:10To może rób mniejsze porcje? Zawsze to mniej do wylania. A jeśli okaże się że faktycznie głodna to dorobiszNessa pisze:Więc zdarza się fałszywy alarm i N zje 20ml z butli (reszta do zlewu), a za jakas godzinę domaga się jedzenia i zje cała porcje. Nie zje takiego które trochę stoi... Ni może być zimne.
Nuuutella dziękuję :* jestem optymistycznie nastawiona i wierzę, że to wszystko okaże się błahe. Nastawiłam się, że póki nie mam wyników badań, póki nie byliśmy u specjalistow to się nie zadręczam.
Misiowa dziękuję :*
N 2018
M 2023
M 2023
Nessa, ależ mnie przerazilas. Trzymam mocno kciuki. Musi być dobrze!