Pogrążasz mnie
porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Re: porady techniczne, czyli co kupić czego unikać
Haha, punkt dla Ciebie Ja piję 3-4 dziennie, więc na miesiąc schodzi nam ok. 2 kg ziaren.
Na początek polecam Arcaffe Mokacrema albo Roma. To są takie uniwersalne ziarenka, dobrze wyważone, smakujące prawie każdemu.
Mnie w ogóle zaczyna ciągnąć do alternatywnych metod parzenia kawy, ale musiałabym zainwestować w sprzęt i zrobić na niego miejsce w kuchni
Kiedyś piłam Lavazzę Gran Aroma Espresso (czy jakoś tak), a jak po jakimś czasie kupiłam ją tak dla odmiany, to się strasznie z nią męczyłam. Wchodzić wchodziła, ale przyjemności nie dawała.
Misiaq, zapraszam na kawę, choćbyś miała jechać specjalnie
Weeeź...Misiaq pisze:A w temacie kawy to ja ciągle pamietam, ze "wiszę" Ci kawę
A ze stejkami, to piona. Nie lubię jak mi obiad ucieka z talerza
3-4 to bardzo dużo
Z mlekiem pijesz?
Z mlekiem pijesz?
Dziękuję za polecenie
U mnie dwie dziennie, z czego jedna w pracy.
U mnie dwie dziennie, z czego jedna w pracy.
Ja doszłam do 3 przed ciąża i wcale nie było mi za duzo dla mnie to jest taka chwila dla mnie, ten smak i aromat i wszystko mam w nosie. Ta trzecia była jak właśnie dzień zaczynał mnie przerastać
To teraz ja wstyd bo pije zazwyczaj max 1 dziennie a od kilku dni to w ogole nie pilam...
Za to moj maz potrafi 4 tylko rano wypic
Za to moj maz potrafi 4 tylko rano wypic
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ja się smieje, ze po pierwszej ciąży zaczęłam pic jedna, po drugiej druga, to teraz 3 będą standardem
O tak!Aurinko pisze:Ja doszłam do 3 przed ciąża i wcale nie było mi za duzo dla mnie to jest taka chwila dla mnie, ten smak i aromat i wszystko mam w nosie. Ta trzecia była jak właśnie dzień zaczynał mnie przerastać
A ja tak lubie kawe i jak tylko zaczynam pic trzecią to mój żołądek odmawia wspolpracy i za karę potem musze być kilka dni na odwyku. Ogolnie to pije tylko z 1 lekko czubatej łyżeczki, a po trzecią siegam w ekstremalne dni
Mimezja ja po takiej bie z ekspresu ciśnieniowego tez mam problemy z żołądkiem
chyba dobrze ze nie lubie kawy, przynajmniej nie wydaje na nia duzo i moge wiecej wina kupic
Kawa to mój jedyny nałóg. Dzień bez kawy jest taki smutny. Alkohol czy słodycze są mi obojętne, ale kawa? Dla mnie nawet kawałek ciasta do kawy to już abstrakcja i zbyteczny dodatek, bo i tak to kawa jest nr 1 przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia
Aurinko, ja tak mam z zielona herbata
A to ja tak zielona piłam do pierwszej ciąży. Od tamtego czasu mi nie wchodzi