Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Ruby, wlasnie znalazłam, że da się zrobić smietanka i czekolada. I chyba zaryzykuje z tym
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Adu, to byl moj pierwszy ganache w zyciu sama smietanka i czekolada i wlasnie biala i pozniej juz tylko taki robilam, tylko proporcje czekolady sie zmienialy w zaleznosci biala, mleczna czy gorzka
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Ok, średnio mi wyszedl, no ale to i tak tylko dla domowników. Nie powinnam była tal babrac tych owoców w kremie, ale się nie chciały jakos przyklejać i już robilam na odwal. Potem chyba nie do końca dobrze zabezpieczyłam i dużo galaterki mi wyciekło. Bardzo pracochłonny, mógłby być piekny, no ale jest znośny. Może kiedyś jeszcze spróbuję, chociaż naklełam się jak glupia.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Adu, właśnie jak widziałam filmiki, to mi się to bardzo czasochłonne wydawało.
Ja się teraz bawię z mirror glaze. Niedawno robiłam monoporcje a dziś tort z okazji zbliżającego się Dnia Mamy. Jak nie będzie kompromitacji, to wrzucę
Ja się teraz bawię z mirror glaze. Niedawno robiłam monoporcje a dziś tort z okazji zbliżającego się Dnia Mamy. Jak nie będzie kompromitacji, to wrzucę
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Nie widziałam filmików do tortu z galaretką, ale ja bym wlała najpierw niewielką porcję tężejącej galaretki na dół, a potem resztę.
Adu, może zrób ładne kleksy z bitej śmietany po bokach, tam gdzie nie ma galaretki?
Adu, może zrób ładne kleksy z bitej śmietany po bokach, tam gdzie nie ma galaretki?
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
To się wlewa tężejącą galaretkę, u mnie jest kwestia, że przeciekła mi ta folia rantowa. Ja mam glupi rant i chyba nie był dobrze spasowany, więc duuuzo galaretki wypłynęło i dlatego nie ma do samej krawędzi tortu.
Misiowa, pochwal się koniecznie, nawet jak nie wyjdzie! Bardzo ki się podobają te mirror Glaze.
Misiowa, pochwal się koniecznie, nawet jak nie wyjdzie! Bardzo ki się podobają te mirror Glaze.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Adu, brawa wielkie, ze sprobowalas, a teraz juz wiesz co mogloby pojsc nie tak, wiec kolejnym razem bedziesz wiedziala wiecej
Ja to od samego patrzenia mysle sobie jakie to skomplikowane i ze za nic bym sie nie podjela, bo wyglada skomplikowanie
Ja to od samego patrzenia mysle sobie jakie to skomplikowane i ze za nic bym sie nie podjela, bo wyglada skomplikowanie
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Adu, a robiłaś ten ganache? Może powinien być wcześnie schłodzony i dopiero te owoce układać? A ta galarerka, to dla mnie czarna magia.
Tutaj masz ciastka w lustrzanej polewie. Bardzo mi się spodobała na forma. Ładnie wygląda i ukrywa mankamenty
Tutaj masz ciastka w lustrzanej polewie. Bardzo mi się spodobała na forma. Ładnie wygląda i ukrywa mankamenty
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
No dobra, jak polewa jest trochę przezroczysta, to jednak wszystkich mankamentów nie zakrywa ale i tak jestem zadowolona
Mus mango, biały biszkot i prażynka callebaut z białą czekoladą.
Mus mango, biały biszkot i prażynka callebaut z białą czekoladą.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Misiowa, jaaaj, jakie piekne! Tak, robilam ganache i problemem było ro, że był za zimny, powinnam dłużej poczekać, a tak kombinowałam jak kon pod górę. Ale to dla domowników, nie wiedzą jak miało wyglądać qiec i rak zjedzą:p
- Escherichia
- Posty: 5494
- Rejestracja: 27 maja 2017, 11:23
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Czy Wy dziewczyny jesteście jeszcze ludźmi, czy już cyborgami?
Jestem pod ogromnym wrażeniem!
Jestem pod ogromnym wrażeniem!
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Co to jest prażynka callebaut? Coś googlałam, ale nie wiem, czy o to chodzi.
Re: Torty - porady, inspiracje, zdjęcia
Farazi, to taka chrupka (smakuje jak chrupiący słodki naleśnik). https://youtu.be/Q899UgdSuEE Jak zmieszasz z rozpuszczoną czekoladą, to wychodzi super pralina do tortu. Możesz dorzucić orzechy lub pokruszone ciastka.
Dzięki dziewczyny!
Dzięki dziewczyny!
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości