5 średnich marchewek, 3 pietruszki, 1 seler, 4 małe bułki, 15 zł

Niepotrzebna złośliwość.
zgadzam się. Wczoraj poszłam po polędwice i indyka i zapłaciłam 75złMisiaq pisze: ↑17 sty 2019, 13:37Ja się z Tobą zgadzam i uważam, ze jest to przerażającefarazi pisze: ↑17 sty 2019, 13:35Co więcej, 50 złotych to jest prawie nic. I nie chodzi o to, że dla mnie to jest nic i szastam sobie piecdziesiatkami na prawo i lewo, a dla kogoś to jest dniówka. Po prostu realna wartość 50zl jest niska, o czym chyba każda z nas przekonuje się na codziennych zakupach.![]()
Mnie najbardziej przeraża że ceny rosną w górę a moja pensja 2 lata temu miała śmieszne wyrównanie gdzie aktualnie nowi ludzi z ulicy bez wiedzy i doświadczenia dostają o 500-600zł wiecej na dzien dobry, a na podwyżkę nie ma szansy bo mamy taki mechanizm awansu ktore polega na odcięciu możliwości podwyżki i w grę wchodzą tylko wyrównaniafarazi pisze:Niepotrzebna złośliwość.
Serio pytam, jaka kwota byłaby Twoim zdaniem właściwa.
Jest zima, w zimie warzywa po prostu są drogie. Jeśli ktoś chce mieć tańsze, niech kupi w sezonie i przechowa. Jak mu zgnije pół worka marchewki, a skrzynka jabłek pomarszczy się i popsuje to wtedy nie będzie się zastanawiał, dlaczego takie drogie![]()
Poza tym uważam, że w dzisiejszych realiach 15 złotych to jest prawie nic. Co więcej, 50 złotych to jest prawie nic. I nie chodzi o to, że dla mnie to jest nic i szastam sobie piecdziesiatkami na prawo i lewo, a dla kogoś to jest dniówka. Po prostu realna wartość 50zl jest niska, o czym chyba każda z nas przekonuje się na codziennych zakupach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości