Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Sofi my jemy (niestety) frytki z frytkownicy, smażone na głębokim oleju.
Ale na usprawiedliwienie dodam, ze tylko z tych ziemniaków od teściów jak sobie przywozimy (a przywozimy mało, bo nie mamy gdzie trzymać), ale są tak pyszne, ze nie umiem się oprzeć
Po za tym ziemniaków prawie nie jemy, głównie kasze i ryż. Dużo też makaronu.
Ale na usprawiedliwienie dodam, ze tylko z tych ziemniaków od teściów jak sobie przywozimy (a przywozimy mało, bo nie mamy gdzie trzymać), ale są tak pyszne, ze nie umiem się oprzeć
Po za tym ziemniaków prawie nie jemy, głównie kasze i ryż. Dużo też makaronu.
Misiaq, ależ nie musisz mi się tłumaczyć ja jestem fanką smażonych domowych frytek, a nie jakąś ekoterrorystką
Sofi faktycznie dużo ziemniaków u Was schodzi, my kupujemy po 2kg nie częściej niż co 2 tygodnie, a często bywa, że rzadziej. Często jest tak, że gotuję tylko dla męża, bo chłopcy nie chcą, a ja też średnio przepadam.
My ziemniakow tez duzo zjadamy. 10kg idzie na 2 tyg ale jak sa mlode to np wczoraj poszlo 1.5kg na 3 osoby z czego tesciowa tylko 2 ziemniaki zjadla
Ja na naszą 4 obieram spokojnie 2 kg.
Ale też właśnie często wypadają fryty/placki. Teraz sezon grillowy więc też obowiązkowo grillowane ziemniaki ja nie potrafię żyć bez ziemniaków. Niewiele zjadamy makaronów, najczęściej do zupy, czasami jakaś zapiekanka czy sos.
Ale też właśnie często wypadają fryty/placki. Teraz sezon grillowy więc też obowiązkowo grillowane ziemniaki ja nie potrafię żyć bez ziemniaków. Niewiele zjadamy makaronów, najczęściej do zupy, czasami jakaś zapiekanka czy sos.
No młode ziemniaki to inny temat
Kupiłam raz w tym roku, z Cypru, bez smaku i aromatu, także czekam na polskie
Ale za to są już prawdziwe polskie pomidory i nawet w rozsądnej cenie.
Kupiłam raz w tym roku, z Cypru, bez smaku i aromatu, także czekam na polskie
Ale za to są już prawdziwe polskie pomidory i nawet w rozsądnej cenie.
Ja dziś zamawiałam zakupy i też ciągle coś niedostępne było.
- serduszkowa
U Nas to nawet nie ma na stanie ziemniaków :p jak do czegoś potrzebuje to kupuje specjalnie, raz na 2-3 tygodnie może. Ja znów nie cierpię obierać ziemniaków
Ja lubię ziemniaki, ale Ł nie za bardzo. Nie wiem czy miesięcznie idzie nam pol kilo.
Za to makarony czy ryż basmati ida u nas jak szalone;) Z pieczywem u nas tak samo, pół chleba tygodniowo idzie i tyle.
Za to makarony czy ryż basmati ida u nas jak szalone;) Z pieczywem u nas tak samo, pół chleba tygodniowo idzie i tyle.
Misiaq, Frisco. Przyzwyczaiłam się i nie chce mi się nawet sprawdzać innych.
Dziś kupowałam na targu pietruszkę i z ciekawosci zapytalam o cene, skoro tu pisałyście, że taka droga. Cena 18zl/kg i dowiedzialam się że już ciężko znaleźć dostawców, wiec chyba zaopatrzę się w kilka grubych sztuk i trochę sobie nasuszę skoro i tak sezon grzewczy nie ustaje a na nową trzeba jeszcze poczekać.
Zabila mnie też cena papryki. Jeszcze na świeta kupowalam w jakiejs promce po 6 czy 7 zl, a dziś znalazlam tylko w 1 sklepie i to za 22zl/kg
Zabila mnie też cena papryki. Jeszcze na świeta kupowalam w jakiejs promce po 6 czy 7 zl, a dziś znalazlam tylko w 1 sklepie i to za 22zl/kg
Mimezja, wow, to ja kupowalam niedawno w Pl papryke za 8 zl/kg
A ja się dziś miło zaskoczyłam w warzywniaku.
Kupiłam to co zwykle, a zapłaciłam mniej, więc chyba zaczyna się sezon na warzywa
Kupiłam to co zwykle, a zapłaciłam mniej, więc chyba zaczyna się sezon na warzywa